Κίνα - Covid-19: Μειώνεται στο μισό η καραντίνα για τις αφίξεις από το εξωτερικό

Κίνα - Covid-19: Μειώνεται στο μισό η καραντίνα για τις αφίξεις από το εξωτερικό

Mειώνεται στις 10 ημέρες, έναντι των 21, όπως ίσχυε αρχικά - Το Πεκίνο ακολουθεί αυστηρή πολίτική μηδενικών κρουσμάτων

shanghai_covid_outbreak_new_xr
Το Πεκίνο μείωσε από σήμερα Τρίτη στο μισό τη διάρκεια της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κίνα, κάτι που αποτελεί μεγάλη χαλάρωση των περιορισμών εισόδου οι οποίοι έχουν επιβληθεί από τη χώρα.

Από την αρχή της πανδημίας, το 2020, η Κίνα, η πρώτη χώρα που επλήγη από αυτή, ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων Covid.

Τον Μάρτιο του 2020 έκλεισε τα σύνορά της για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων ώστε να προφυλαχθεί από νέες μολύνσεις, τη στιγμή που ο ιός διαδιδόταν στον υπόλοιπο κόσμο.

Για να αποθαρρύνει την επιστροφή των πολιτών του, το Πεκίνο επέβαλλε εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια μακρά και δαπανηρή καραντίνα σε ξενοδοχείο ή σε ένα από τα κέντρα που έχει δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα η Κίνα είχε μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των πτήσεων από το εξωτερικό.

Η Κίνα επιτρέπει έκτοτε να επιστρέφει με το σταγονόμετρο ένας ορισμένος αριθμός ξένων, όχι όμως να έρχονται τουρίστες. Το μεγαλύτερο μέρος των επιστροφών αφορά προς το παρόν κινέζους υπηκόους.

Βάσει της νέας οδηγίας, η καραντίνα κατά την άφιξη στην Κίνα μειώνεται στις 10 ημέρες, έναντι των 21 που ίσχυαν αρχικά.

Κλείσιμο
Οι επιβάτες που φθάνουν στην Κίνα θα πρέπει να παραμένουν για επτά ημέρες στο ξενοδοχείο και μετά να παραμένουν για τρεις ημέρες υπό παρακολούθηση στο σπίτι, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Από τον Απρίλιο, ένας αυξανόμενος αριθμός πιλοτικών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο τον Μάιο, είχαν ήδη μειώσει σε 10 ημέρες την καραντίνα για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Ωστόσο οι σπάνιες διεθνείς πτήσεις συχνά ματαιώνονται, επειδή το Πεκίνο εφαρμόζει ένα σύστημα που έγκειται στο να αναστέλλει τις συνδέσεις όταν ορισμένος αριθμός επιβατών διαγιγνώσκονται θετικοί.

Οι νέοι κανόνες που ανακοινώθηκαν σήμερα ισχύουν επίσης για τα πρόσωπα που χαρακτηρίζονται στην Κίνα επαφές διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Την ανιούσα πήρε ξανά το ιικό φορτίο στα λύματα - Αύξηση 100% στη Θεσσαλονίκη και 66% στην Αττική

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι συνήγοροι της οικογένειας ζητούν αναίρεση για το ελαφρυντικό στον Κορκονέα

Ισόβια για τους δολοφόνους ζητά η μητέρα του 42χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ραφήνα - «Να σαπίσουν στη φυλακή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης