Στο «πλευρό» της Άγκυρας η Τεχεράνη: «Καταλαβαίνουμε» την ανάγκη μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

Στο «πλευρό» της Άγκυρας η Τεχεράνη: «Καταλαβαίνουμε» την ανάγκη μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών που συνάντησε τον Τσαβούσογλου

25885226
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα ότι "καταλαβαίνει" την ανάγκη μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

"Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Καταλαβαίνουμε ότι μια ειδική επιχείρηση (στη Συρία) μπορεί να είναι αναγκαία", πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα από τα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει μια νέα επίθεση εναντίον δύο τοποθεσιών της βόρειας Συρίας, με στόχο Κούρδους αντάρτες τους οποίους αποκαλεί "τρομοκράτες".

«Θα ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση στη Συρία μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες μας», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Κλείσιμο
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια επίθεση.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία θεωρεί τρομοκρατική αλλά η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμμαχος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ, το Ιράν είχε ζητήσει στα τέλη του 2019 η Άγκυρα να θέσει τέλος το συντομότερο δυνατό σε μια επίθεση που μόλις είχε ξεκινήσει στη βόρεια Συρία.

Ειδήσεις σήμερα

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο - Δεν έχει νόημα τώρα

Συνεχίζουν τις προβοκάτσιες οι Τούρκοι με τον «Έλληνα κατάσκοπο» - Ομολόγησε πως έδινε πληροφορίες στην ΕΥΠ, γράφει η Sabah

«Με έναν λογόφερε, πέντε τον περίμεναν στη γωνία...» - Τι λένε φίλοι και γνωστοί για τον άτυχο 42χρονο στη Ραφήνα

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στους Νέους επιβάτες της Θεσσαλονίκης - Νεκροί οι δύο επιβάτες





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης