O Ναβάλνι καταγγέλλει ότι τον μετέφεραν στο ίδιο τμήμα με καταδικασμένους για φόνους

O Ναβάλνι καταγγέλλει ότι τον μετέφεραν στο ίδιο τμήμα με καταδικασμένους για φόνους

Αν και περιτριγυρίζεται από ανθρώπους με ποινές 10 και πλέον ετών, ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης λέει ότι οι κατάδικοι «είναι καλοί και φιλικοί»

navalny
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Nαβάλνι ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Instagram ότι στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-6, όπου κρατείται στην περιοχή Βλαντίμιρ, τον έβαλαν στο ίδιο τμήμα με κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για φόνο.

«Και οι κατάδικοι είναι καλοί. Ήρεμοι και φιλικοί. Όταν ήρθα εδώ σκέφτηκα αμέσως ότι είναι δολοφόνοι. Έτσι αποδείχθηκε. Σχεδόν όλοι τους είναι δολοφόνοι. Οι ποινές είναι τεράστιες.

» Τα δικά μου 9 χρόνια εδώ είναι η μικρότερη ποινή, λες και είμαι παιδί προσχολικής ηλικίας. Ο μέσος όρος των ποινών είναι 13-15 χρόνια. Υπάρχουν 19 και 20 χρόνια. Πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους» έγραψε Ναβάλνι.

Όπως λέει ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές «είναι πιο εύκολο» να κάθεσαι μαζί τους. «Υπάρχει λιγότερη φασαρία, λιγότεροι μικροκαβγάδες. Παρότι και οι ίδιοι εξαρτώνται παρά πολύ από την διεύθυνση των φυλακών», πρόσθεσε

Ο κάθε κρατούμενος ζει το δικό του δράμα, τη δική του τραγωδία με το θύμα του, την προσωπική του τραγωδία. «Πεπρωμένα που καταστράφηκαν εξαιτίας των παθών ή απλώς επειδή βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», γράφει.

Στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Κλείσιμο
Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισύρουν επιπλέον ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Σαντορίνη: «Δεν ήταν ο συμπλέκτης, έσπασαν όλο το κάρτερ» λέει για τους Γάλλους ο υπεύθυνος των ενοικιαζόμενων ΙΧ

Δείτε τα «διαμάντια» που εντοπίστηκαν στα πόθεν έσχες βουλευτών και πρώην υπουργών

Μητσοτάκης: Η ΕΕ καλεί την Τουρκία σε αποκλιμάκωση της έντασης - Ελπίζω αυτή τη φορά να εισακούσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης