Βλαντιμίρ Πούτιν: Χαροπαλεύει ο συνταγματάρχης που κρατούσε τη βαλίτσα του με τους πυρηνικούς κωδικούς

Βλαντιμίρ Πούτιν: Χαροπαλεύει ο συνταγματάρχης που κρατούσε τη βαλίτσα του με τους πυρηνικούς κωδικούς

Ο Βαντίμ Ζίμιμ, βρέθηκε αιμόφυρτος στο σπίτι του κοντά στη Μόσχα - Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με όπλο, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ

putin-valitsa-12
Σε μία λίμνη αίματος στο σπίτι του βρέθηκε αναίσθητος ο Ρώσος συνταγματάρχης, Βαντίμ Ζιμίν, υπεύθυνος για τη μεταφορά της βαλίτσας με τους πυρηνικούς κωδικούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 53χρονος Ζιμίν ο οποίος είναι απόστρατος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB νοσηλεύεται στην εντατική και η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του. Ο Ρώσος συνταγματάρχης βρέθηκε αιμόφυρτος στην κουζίνα του σπιτιού του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Metro».

Εκείνη την ώρα, η σύντροφός του- γιατρός στο επάγγελμα- δεν ήταν στο σπίτι. Βρισκόταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό των Ρώσων που τραυματίστηκαν πολεμώντας στο μέτωπο της Ουκρανίας. Πρώτος τον εντόπισε ο αδερφός του, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στο μπάνιο την ώρα που ακούστηκαν πυροβολισμοί. Τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα, μ΄ένα τραύμα στο κεφάλι και ένα όπλο δίπλα του, τύπου «Izh 79-9TM».

putin-valitsa-1
putin-valitsa-13


Ο Ζιμίν βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς αντιμετωπίζει ποινική έρευνα για δωροδοκία με τον ίδιο να δηλώνει αθώος, όπως αναφέρει η ημερήσια εφημερίδα της Μόσχας, «Moskovsky Komsomolets». Πάντως, πολλά ρωσικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο Ρώσος συνταγματάρχης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αφού είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ με τον αδερφό του.

Κλείσιμο
Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Βαντίμ Ζιμίν ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά της βαλίτσας με τους πυρηνικούς κωδικούς από τότε που ανέλαβε το ρόλο του βοηθού του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν.

putin-valitsa-14


Την τελευταία φορά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη με τον Ζιμίν , ήταν τον περασμένο Απρίλιο, στην κηδεία του υπερεθνικιστή πολιτικού Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι στη Μόσχα.

Ειδήσεις σήμερα:

Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η Αθήνα

Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης