ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιταλία: Πράσινο φως από τη Γερουσία στην κυβέρνηση Ντράγκι για τη γραμμή της στο Ουκρανικό

Ιταλία: Πράσινο φως από τη Γερουσία στην κυβέρνηση Ντράγκι για τη γραμμή της στο Ουκρανικό

ιταλική κυβέρνηση καλείται να πληροφορεί και να συνεργάζεται με το Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της χώρας στις κύριες διεθνείς διασκέψεις και συναντήσεις, αλλά και την παροχή όπλων στην Ουκρανία.

mario_draghi
Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη με 219 ψήφους υπέρ, 20 κατά και 22 αποχές, το ψήφισμα των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι, τη γραμμή της στο ουκρανικό θέμα και τη συνολική τοποθέτηση του Ιταλού πρωθυπουργού ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα ζητείται από την ιταλική κυβέρνηση να πληροφορεί και να συνεργάζεται με το Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της χώρας στις κύριες διεθνείς διασκέψεις και συναντήσεις, αλλά και την παροχή όπλων στην Ουκρανία.

Χάρη σε αυτό τον συμβιβασμό, όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί σχολιαστές, μπόρεσαν να συγκεραστούν οι θέσεις των κεντρώων δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι, με εκείνες του κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είχε ζητήσει να δοθεί κύρια έμφαση στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του ουκρανικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης