Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για να επιτεθούν ξανά στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις για να επιτεθούν ξανά στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε για τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς στο Μίκολαϊφ και για τις προθέσεις της Ρωσίας να καταλάβει και να καταστρέψει πλήρως το Σλοβιάνσκ

kharkiv_ukraine_art
Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για νέο κύκλο επιθέσεων στο Χάρκοβο, όπως έκανε γνωστό ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Παγκόσμιας Πολιτικής του Ινστιτούτου Διεθνών Πολιτικών Σπουδών.

«Τώρα, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να συγκεντρώσει δυνάμεις για να επιτεθεί ξανά στο Χάρκοβο. Ξανά. Έχουμε αποκαταστήσει αυτή την περιοχή, αλλά θέλουν να την καταλάβουν ξανά. Και το βλέπουμε. Και υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες στο φόρουμ για τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς στο Μικολάιφ, όπου κατοικούν σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Μίλησε επίσης για τις προθέσεις της Ρωσίας να καταλάβει και να καταστρέψει πλήρως το Σλοβιάνσκ, μια πόλη στην οποία κατοικούσαν 100.000 άνθρωποι πριν από την έναρξη του πολέμου.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει τους εισβολείς. Ωστόσο, για να γίνει αυτό πιο γρήγορα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τη χώρα με νέα όπλα και να τη στηρίξει οικονομικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακός πόλεμος: Το µεγάλο κόλπο του Πούτιν που ανεβάζει τον πληθωρισµό στη ∆ύση

Στα 4.832 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 11 θάνατοι, 97 διασωληνωμένοι

30χρονος επιτέθηκε σε 19χρονη ενώ γύριζε σπίτι της - Προσπάθησε να της σκίσει τα ρούχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης