Προς απεργία σιδηροδρομικοί στη Βρετανία – Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της εργοδοσίας

Προς απεργία σιδηροδρομικοί στη Βρετανία – Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της εργοδοσίας

Οι εργαζόμενοι του συνδικάτου RMT απέρριψαν και τις δύο δέσμες προτάσεων της Network Rail  – Προχωρούν σε κινητοποιήσεις – Ψηφοφορία και σε άλλα συνδικάτα

transport
Το συνδικάτο RMT στη Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη απεργία στους σιδηροδρόμους, αφού οι συνομιλίες με τις διαχειρίστριες εταιρίες του δικτύου δεν κατέληξαν στην επίλυση της διαφοράς τους σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις, τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι.

Ο γενικός διευθυντής του συνδικάτου, Μικ Λιντς, είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η πρώτη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε η εταιρεία Network Rail απορρίφθηκε την Παρασκευή και η δεύτερη, που παρουσιάστηκε στους εργαζομένους σήμερα, απορρίφθηκε αυθημερόν.

«Και οι δύο δέσμες προτάσεων είναι απαράδεκτες και επιβεβαιώθηκε τώρα ότι η σχεδιαζόμενη για αυτήν την εβδομάδα απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσει» όπως ήταν προγραμματισμένο, πρόσθεσε.

Το συνδικάτο υποστηρίζει ότι η Network Rail σκοπεύει να καταργήσει τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Άλλα συνδικάτα του τομέα, όπως το TSSA και το Unite, οργανώνουν ψηφοφορίες μεταξύ των μελών τους και ενδέχεται να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις 25 Ιουνίου ή να τις επεκτείνουν στα λεωφορεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Κλείδωσαν» οι τελικές αποφάσεις για το νέο Fuel Pass - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Κατατέθηκε το πόρισμα: Εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ίριδα

Δείτε φωτογραφία: Η στιγμή που εξαγριωμένοι γονείς επιτίθενται στον επιδειξία στα Άνω Λιόσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης