Κολομβία: Οι δολοφόνοι του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι καταδικάζονται να εκτίσουν 23,5 χρόνια κάθειρξη

Κολομβία: Οι δολοφόνοι του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι καταδικάζονται να εκτίσουν 23,5 χρόνια κάθειρξη

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για το ποιος ή ποιοι διέταξαν τη δολοφονία -  Η ομάδα εκτελεστών μοιράστηκε ποσό 530.000 δολαρίων

colombia_police
Η κολομβιανή δικαιοσύνη καταδίκασε τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι, ειδικευμένου σε υποθέσεις της μαφίας, να εκτίσουν ποινή 23 ετών και έξι μηνών το καθένα.

Τέσσερα από τα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν στις αρχές Ιουνίου στη Μεδεγίν (βορειοδυτικά), στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος παραθέριζε σε νησί στην Καραϊβική, ομολόγησαν την ενοχή τους, σύμφωνα με τον Κολομβιανό εισαγγελέα Φραντσίσκο Μπαρμπόσα.

Ο Μαρτσέλο Πέσι, 45 ετών, ειδικευμένος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δολοφονήθηκε τη 10η Μαΐου στο νησί Βαρού, ανοικτά της Κολομβίας, όπου πέρναγε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, την Κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα, η οποία ανακοίνωσε πως είναι έγκυος λίγη ώρα προτού σκοτωθεί ο σύζυγός της.

Τη δολοφονία διέπραξαν εκτελεστές που πήγαν στην παραλία όπου βρισκόταν το θύμα με τζετ σκι. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπόσα, τέσσερα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν έχουν την υπηκοότητα της Κολομβίας, το πέμπτο έχει υπηκοότητα Βενεζουέλας.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για το ποιος ή ποιοι διέταξαν τη δολοφονία. Πάντως, όπως ανακοίνωσαν, η ομάδα εκτελεστών μοιράστηκε ποσό 530.000 δολαρίων.

Ο στρατηγός Λουίς Βάργκας της αστυνομίας της Κολομβίας είπε την περασμένη εβδομάδα πως πίσω από τον φόνο του εισαγγελέα πιθανόν βρισκόταν η βραζιλιάνικη συμμορία Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Primeiro Comando Capital, PCC).

Κλείσιμο
Στην πρώτη γραμμή σε διάφορες υποθέσεις που συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα, ειδικά τη δράση βραζιλιάνικων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ο Μαρτσέλο Πέσι ήταν επίσης γνωστός διότι χειρίστηκε τη δίωξη του διάσημου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο, ο οποίος φυλακίστηκε από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2020 διότι μπήκε στην Παραγουάη με πλαστά έγγραφα.

Ο φόνος του προκάλεσε σοκ στην πατρίδα του, με χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»

Βρετανία: Εκατοντάδες... ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης