Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Δεν διεξήχθη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων παρά την απόφαση της δικαιοσύνης

Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Δεν διεξήχθη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων παρά την απόφαση της δικαιοσύνης

Την Τετάρτη, δικαστήριο στην Μπογοτά έδωσε εντολή να οργανωθεί ως χθες Παρασκευή τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Gustavo_Petro__Rodolfo_Hernandez
Ο Ροδόλφο Ερνάντες, επιχειρηματίας και υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας, απέρριψε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, τον γερουσιαστή της αριστεράς Γουστάβο Πέτρο, παρά την απόφαση της δικαιοσύνης για αυτό.

«Αποποιούμαι κάθε πιθανότητα να εφαρμόσω την εντολή» δικαστηρίου, η ισχύς της οποίας εξέπνεε χθες Παρασκευή, ανέφερε ο κ. Ερνάντες το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· χθες το πρωί ώρα Ελλάδας) μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας πως προσπάθησε να συμμορφωθεί.

Νωρίτερα, ο 77χρονος μεγιστάνας των ακινήτων, που έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, έθεσε όρους για να οργανωθεί η τηλεμαχία, ειδικά να διεξαχθεί στην Μπουκαραμάνγκα, μεγάλη πόλη του βορρά όπου ήταν δήμαρχος από το 2016 ως το 2019.

Ο αντίπαλός του αποδέχθηκε τους όρους σχεδόν αμέσως. «Δεν θέτω καμία προϋπόθεση για τη συζήτηση αυτή. Καμία. Αφήνω όλες τις λεπτομέρειες στα χέρια του Δημόσιου Συστήματος Μέσων Ενημέρωσης (RTVC)» ανέφερε σε ανοικτή επιστολή του ο κ. Πέτρο, που κέρδισε τον πρώτο γύρο με το 40% των ψήφων.

Ο κ. Πέτρο «έδειξε πως προτιμούσε να αγνοήσει τη συγκεκριμένη δικαστική διαταγή», να χρησιμοποιήσει το ζήτημα σαν «επικοινωνιακό τέχνασμα», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Ερνάντες.

Την Τετάρτη, δικαστήριο στην Μπογοτά έδωσε εντολή να οργανωθεί ως χθες Παρασκευή τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έπειτα από προσφυγή συλλογικότητας δικηγόρων προσκείμενων στον κ. Πέτρο.

Κλείσιμο
Από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Ερνάντες απέφυγε συστηματικά να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τηλεμαχία.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων, που βάσισε όλη την προεκλογική του εκστρατεία στην υπόσχεση πως θα αγωνιστεί κατά της διαφθοράς, απευθύνεται στους συμπολίτες του βασικά μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γουστάβο Πέτρο τον καλούσε ακατάπαυστα τις τελευταίες ημέρες να συμφωνήσει να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο 77χρονος εκκεντρικός επιχειρηματίας, χωρίς αποκρυσταλλωμένη ιδεολογία ούτε κόμμα, και ο 62χρονος γερουσιαστής, άλλοτε αντάρτης που μετατράπηκε σε σοσιαλδημοκράτη, θα δώσουν κατά δημοσκοπήσεις μάχη στήθος με στήθος στον αυριανό δεύτερο γύρο των εκλογών.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»

Βρετανία: Εκατοντάδες... ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης