Υεμένη: Νεκρός δημοσιογράφος - Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του

Υεμένη: Νεκρός δημοσιογράφος - Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του

Άγνωστοι «τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι ο οποίος εργαζόταν για διάφορα ξένα μέσα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του

000_9PF88U
Ένας δημοσιογράφος στην Υεμένη σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στο Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας που σπαράσσεται εδώ και επτά χρόνια από τον πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

Άγνωστοι «τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι ο οποίος εργαζόταν για διάφορα ξένα μέσα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο μηχανισμός εξερράγη την ώρα που ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του στο κέντρο του Άντεν αργά το απόγευμα χθες Τετάρτη. Σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ άλλοι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίθεση αυτή θυμίζει, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, τη δολοφονία τον Νοέμβριο του 2021 της δημοσιογράφου Ράσα Αμπντάλα η οποία σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του συζύγου της Μάχμουντ αλ Άτμι, επίσης δημοσιογράφου, που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Σαμπέρ αλ Χαϊντάρι, «αφού τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητό του εκρηκτικοί μηχανισμοί». Η κυβέρνηση της Υεμένης μεταφέρθηκε στο Άντεν αφού το 2015 εκδιώχθηκε από την πρωτεύουσα Σανάα από τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε στην Υεμένη το 2014 έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έχει προκαλέσει εξάλλου μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Στη σύγκρουση αντιπαρατίθενται ο κυβερνητικός στρατός, με τη στήριξη ενός υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικού συνασπισμού, και οι σιίτες αντάρτες Χούθι. Ενεργές στη χώρα είναι διάφορες ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η αλ Κάιντα. Στην Υεμένη τα ξένα μέσα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από ντόπιους ανταποκριτές, που είναι αντιμέτωποι με πολλές απειλές.

Σύμφωνα με τους RSF, οι δημοσιογράφοι πέφτουν συχνά θύματα απαγωγών από τους Χούθι, την αλ Κάιντα ή ακόμη και την κυβέρνηση. Επίσης γίνονται στόχος «επιθέσεων, δολοφονιών και απειλών για τη ζωή τους», κυρίως από «πολιτοφυλακές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Αύριο το τελευταίο αντίο στην 22χρονη αθλήτρια που κατέρρευσε στην Κομοτηνή - Η προσοχή στραμμένη σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις

Κομπίνα «μαμούθ» από Κινέζα στον Γέρακα - Απέσπασε πάνω από €4 εκατ. από 340 επενδυτές

Παραλήρημα Μεντβέντεφ για την επίσκεψη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο - «Φίλοι βατράχων, λουκάνικων και σπαγγέτι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης