Ζελένσκι: Η Ρωσία επιβάλλει το αφήγημά της με τα όπλα - Δεν προστατεύουν ούτε τους ρωσόφωνους

Ζελένσκι: Η Ρωσία επιβάλλει το αφήγημά της με τα όπλα - Δεν προστατεύουν ούτε τους ρωσόφωνους

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε ξανά απο τη Δύση την αποστολή όπλων, ώστε να μπορέσει ο ουκρανικός στρατός να προχωρήσει προς τη νίκη

zelensky
Η Ρωσία δεν προστατεύει τους ρωσόφωνους στην Ουκρανία, ενώ επιβάλλει στρατιωτικά το αφήγημά της, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε μέσα ενημέρωσης της Δανίας, τόνισε πως «έφτιαξαν ένα αφήγημα ότι προστατεύουν τους ρωσόφωνους, αλλά οι περισσότερες από τις πόλεις που κατέστρεψαν ολοσχερώς, όπου δεν έχουν απομείνει κτίρια ή άνθρωποι, κατοικούνταν κυρίως από ρωσόφωνους. Και αυτοί οι άνθρωποι τώρα έρχονται σε εμάς, επειδή είναι σοκαρισμένοι με αυτό που τους έκανε ο ρωσικός στρατός», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Ρωσία εισβάλλει στα εδάφη της Ουκρανίας με στρατιωτικά μέσα, διεξάγοντας κάποια δημοψηφίσματα υπό την απειλή όπλων, εντελώς πέρα από το νομικό πλαίσιο, πέρα από το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία βιάζει γυναίκες, απαγάγει παιδιά, απελαύνει με τη βία Ουκρανούς πολίτες στη Ρωσία, αφαιρώντας τους ταυτότητες και δικαιώματα.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι «σήμερα μόνο ο Ρώσος πρόεδρος αποφασίζει αν θα διατάξει τον ρωσικό στρατό να σταματήσει ή όχι».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το σημείο καμπής σε αυτόν τον πόλεμο, το οποίο θα δείξει προς ποια κατεύθυνση θα γείρει η ζυγαριά - Ουκρανία ή Ρωσία - ο Ζελένσκι δήλωσε ότι, εάν δεν επιταχυνθούν οι προμήθειες όπλων προς τη χώρα του, η κατάσταση αυτή θα παραμείνει στάσιμη.

«Στασιμότητα - αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα πεθαίνουν, όλοι θα μένουν στη θέση τους και κάθε πλευρά θα προχωρά εναλλάξ 1 έως 5 χιλιόμετρα και στη συνέχεια θα υποχωρεί 1 έως 5 χιλιόμετρα. Εάν αυξηθούν οι παραδόσεις των όπλων που ζητάμε από τους εταίρους μας, τότε θα αρχίσουμε, τελικά, πιστεύω, να προχωράμε μπροστά», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα:

Λοβέρδος για το επεισόδιο με τον Ακάρ στο ΝΑΤΟ: Με απρέπεια σταμάτησε τη συζήτηση που άνοιξε, επίτηδες το έκανε

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλησεις - ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Μπαχτσελί

Σε Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης για την υπόθεση Novartis, προτείνει ο εισαγγελέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης