Πόλεμος στην Ουκρανία - Spiegel: Η Γερμανία «μπλόκαρε» την αποστολή «Leopard 2» από την Ισπανία στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Spiegel: Η Γερμανία «μπλόκαρε» την αποστολή «Leopard 2» από την Ισπανία στην Ουκρανία

Το Βερολίνο επικαλέστηκε άτυπη συμφωνία των χωρών της Δύσης να μην στείλουν δυτικά άρματα μάχης στο Κίεβο, σύμφωνα με το γερμανικό μέσο

leopard_1
Την πρόθεση της Ισπανίας για την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία, φέρεται να μπλόκαρε η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς προειδοποίησε την Ισπανία ότι αυτό (η αποστολή των Leopard) θα αποτελούσε παρέκκλιση από μια «υποτιθέμενη ανεπίσημη και άτυπη απόφαση της Δύσης» να μην παρέχει δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Σε περίπτωση που η Γερμανία είχε συμφωνήσει, αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που ένα μέλος του ΝΑΤΟ θα έστελνε άρματα μάχης στην Ουκρανία, αναφέρει το γερμανικό μέσο. Ωστόσο, άλλα μέσα υπενθυμίζουν πως, σύμφωνα με όσα έχει πει ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, η χώρα του έχει ήδη δώσει περισσότερα από 240 άρματα μάχης και πάνω από 100 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο.

Το άρμα Leopard 2A4 αναπτύχθηκε αρχικά από την Krauss-Maffei τη δεκαετία του 1970 για τον δυτικογερμανικό στρατό. Είναι εφοδιασμένο με προηγμένα ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός. Διαθέτει επίσης πλήρως σταθεροποιημένο κύριο πυροβόλο και πολυβόλο, καθώς και προηγμένο εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και σκόπευσης.

Σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση του Business Insider, οι Ισπανοί αξιωματούχοι απολογήθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση επειδή ήθελαν να προμηθεύσουν στην Ουκρανία 40 γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2.


Ειδήσεις σήμερα

Παρουσιάστηκε και προσήχθη ο σύζυγος της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στου Γκύζη

Καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» - Τα βήματα που ακολουθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης