ΛΔ Κονγκό: Κατηγορεί τη Ρουάντα για «εγκλήματα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου

ΛΔ Κονγκό: Κατηγορεί τη Ρουάντα για «εγκλήματα πολέμου» μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου

Αυτή η κατηγορία διατυπώθηκε λίγες ώρες αφότου η Ρουάντα κατηγόρησε τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ότι εκτόξευσε δύο ρουκέτες εναντίον εδαφών της

congo_rwanda
Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατηγόρησε χθες Παρασκευή τη Ρουάντα ότι βομβάρδισε ένα σχολείο στην επικράτειά της, σκοτώνοντας δύο παιδιά, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι οι δυνάμεις της Ρουάντας βομβάρδισαν δύο περιοχές στην ανατολική επαρχία του Βόρειου Κίβου της ΛΔΚ το απόγευμα της Παρασκευής. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκε ένα σχολείο, με αποτέλεσμα δύο αγόρια - ηλικίας 6 και 7 ετών - να βρουν τον θάνατο και άλλος ένας συνομήλικός τους να τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Αυτή η κατηγορία διατυπώθηκε λίγες ώρες αφότου η Ρουάντα κατηγόρησε τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ότι εκτόξευσε δύο ρουκέτες εναντίον εδαφών της.

Από την πλευρά της, η ΛΔΚ αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε τέτοια επίθεση και υποστήριξε ότι η Ρουάντα επιτέθηκε στο δικό της έδαφος και ότι επιχειρεί να «εξαπατήσει» τη διεθνή κοινότητα.

Κλείσιμο
Οι σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Ρουάντας είναι τεταμένες μετά τη μαζική άφιξη στο ανατολικό τμήμα της ΛΔΚ των Χούτου της Ρουάντας, που κατηγορούνται ότι σφαγίασαν τους Τούτσι κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1994.

Οι σχέσεις των δύο χωρών άρχισαν να εξομαλύνονται μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΛΔΚ από τον Φέλιξ Τσισεκέντι το 2019, αλλά ένα ξέσπασμα βίας αναζωπύρωσε τις εντάσεις.

Η Αφρικανική Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση σε Κινσάσα και Κιγκάλι να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.


Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη άτομο με πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα με εκφοβισμό και όπλα

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης