Αμερικανίδα τουρίστρια πέταξε το ηλεκτρικό της πατίνι από τα ιστορικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης - Προκάλεσε ζημιές 25 χιλιάδων ευρώ

Αμερικανίδα τουρίστρια πέταξε το ηλεκτρικό της πατίνι από τα ιστορικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης - Προκάλεσε ζημιές 25 χιλιάδων ευρώ

Πρόκειται για τα πιο καλά φυλασσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, υπό την προστασία της Unesco

Roma_stairs
Ακριβά κόστισε στις ιταλικές αρχές η απερισκεψία μιας Αμερικανίδας τουρίστριας που προκάλεσε ζημιές, ύψους 25.000 ευρώ, ρίχνοντας ένα ηλεκτρικό πατίνι στα ιστορικά «Ισπανικά Σκαλοπάτια» της Ρώμης.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 3:45 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, βιντεοσκοπήθηκε από έναν περαστικό, ο οποίος ανέβασε το υλικό στα social media κι έγινε viral.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», το σχετικό βίντεο απεικονίζει μία γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, είναι 28 ετών, Αμερικανίδα τουρίστρια, να πετάει το νοικιασμένο ηλεκτρικό πατίνι της από τα σκαλιά.

Tourist throws e-scooter on the Spanish Steps causing $ 26,000 damage

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν όχι μόνο την 28χρονη Αμερικανίδα αλλά και τον 29χρονο σύντροφό της, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να κατεβαίνει με το δικό του πατίνι από τις ιστορικές σκάλες. Το ζευγάρι φέρεται να τιμωρήθηκε με πρόστιμο 400 ευρώ (έκαστος) από την αστυνομία για την απερίσκεπτη πράξη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από δύο εβδομάδες, ένας 37χρονος τουρίστας από τη Σαουδική Αραβία κατέβηκε με μια νοικιασμένη Maserati από τα ιστορικά σκαλιά της Ρώμης προκαλώντας ζημιές.

Τα «Ισπανικά Σκαλοπάτια» είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, υπό την προστασία της Unesco, με την αστυνομία να απαγορεύει σε τουρίστες και ντόπιους να κάθονται σε αυτά από το 2018.

Προχθές, αστυνομικοί δήλωσαν ότι οι ζημιές που υπέστη η διάσημη μαρμάρινη σκάλα από την απερισκεψία της Αμερικανίδας, θα κοστίσουν τουλάχιστον 25.000 ευρώ για να επισκευαστούν, καθώς το ηλεκτρικό πατίνι έσπασε το 16ο και το 29ο σκαλοπάτι του μνημείου, ενώ προκάλεσε καταστροφές και σε άλλα τμήματά του.

Κλείσιμο
Στους Αμερικανούς επιβλήθηκε επίσης και απαγόρευση επίσκεψης για δύο ημέρες στο μνημείο , στο οποίο έγιναν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2015, και χρηματοδοτήθηκαν από το πολυτελές κοσμηματοπωλείο «Bulgari».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», οι αστυνομικοί επέτρεψαν στο ζευγάρι να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του, αφού όμως κατάσχεσαν τα δύο ηλεκτρικά πατίνια.

Δείτε βίντεο: Πέταξε το ηλεκτρικό της πατίνι από τα ιστορικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης - Ζημιές 25 χιλιάδων ευρώ
Πέταξε το ηλεκτρικό της πατίνι από τα ιστορικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης


Ειδήσεις σήμερα:

Περίπου 600 χιλιάδες τόνους σιτηρών έχει εξάγει το Κίεβο μέσω Κωστάντζας από την έναρξη του πολέμου

Για μία καρέκλα το άγριο ξύλο σε συναυλία του Βασίλη Καρρά στην Αυστραλία!

Οικονόμου για Ερντογάν: Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης