Το Ιράν κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα ελληνικά τάνκερ δηλώνει ο Χαμενεΐ

Το Ιράν κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα ελληνικά τάνκερ δηλώνει ο Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από το ρεσάλτο στο ελληνικό πλοίο

ayatollah-khamenei1
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε σήμερα ότι η χώρα κατέσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο στις 27 Μαϊου.

Ο Χαμενεϊ έδωσε μάλιστα βίντεο από την επιχείρηση της βίαιης κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ σημειώνοντας στη συνοδευτική λεζάντα: «Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω»;

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «πειρατεία» την ενέργεια του Ιράν, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, αλλά ο Χαμενεϊ στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, επέμεινε: «Ποιος είναι ο πειρατής; (…) Το να παίρνεις πίσω κλεμμένη περιουσία δεν αποκαλείται κλοπή».

Η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ του Ιράν και τις Δύσης, που είχε πυροδοτήσει η ακύρωση της συμφωνίας της Τεχεράνης του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις για τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Το Ιράν παραβιάζει τα όρια εμπλουτισμού ουρανίου προκαλώντας ανησυχία ότι οι διαπραγματευτές δεν θα βρουν τρόπο για την αναβίωση της συμφωνίας κι αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι ψάχνει ο Μπιλ Γκέιτς μόνος στην Ελλάδα;


«Σφάζονται» η Σταρ Ελλάς 2022 και ο πρώην σύντροφός της μετά την καταγγελία ξυλοδαρμού - Το χρονικό του τρόμου για την Ειρήνη Βολιώτη


Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Στην Ελλάδα οι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης