ΗΠΑ: Η FDA διερευνά πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο ξέσπασμα ηπατίτιδας Α και σε βιολογικές φράουλες

ΗΠΑ: Η FDA διερευνά πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο ξέσπασμα ηπατίτιδας Α και σε βιολογικές φράουλες

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 κρούσματα και 12 νοσηλείες που συνδέονται με τις φράουλες

fraoules_ipa_xr
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια έρευνα για την πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α που καταγράφουν πολλές αμερικανικές πολιτείες και σε φρέσκες βιολογικές φράουλες που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το Fox, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων ερευνούν επίσης τις συγκεκριμένες φράουλες.

«Οι μάρκες φράουλας FreshKampo και HEB που αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου και 25 Απριλίου διερευνώνται για σύνδεση με ξέσπασμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά», ανέφερε η FDA σε δελτίο τύπου. Η υπηρεσία επισημαίνει ότι η ημερομηνία λήξης αυτών των φρέσκων προϊόντων έχει παρέλθει, ωστόσο  καλεί τους καταναλωτές που αγόρασαν τα φρούτα το συγκεκριμένο διάστημα και κατόπιν τα κατέψυξαν, να τα πετάξουν.

Οι φράουλες πωλούνται σε πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Costco, Trader Joe's, Kroger και Safeway.

Η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει ήπιες και σοβαρές ασθένειες, και σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ηπατική νόσο, ακόμη και θάνατο, σύμφωνα με την FDA, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται αναρρώνουν πλήρως μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Αν δεν είστε σίγουροι ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες σας ή από πού τις αγοράσατε πριν τις καταψύξετε, οι φράουλες θα πρέπει να πεταχτούν», τονίζει στην ανακοίνωση η FDA. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 κρούσματα και 12 νοσηλείες που συνδέονται με τις φράουλες. Συνολικά έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα στην Καλιφόρνια, ενώ η Μινεσότα και η Βόρεια Ντακότα έχουν από ένα κρούσμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο - Δείτε βίντεο

O Λαβρόφ απαντά στα περί αρρώστιας του Πούτιν: Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το πίστευε

Στο μικροσκόπιο των αρχών νέες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Πρόταση για εκταφή της Μαλένας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης