Microsoft: Κορυφαίο στέλεχος έβλεπε λεσβιακό πορνό με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και θώπευε συναδέλφους του

Microsoft: Κορυφαίο στέλεχος έβλεπε λεσβιακό πορνό με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και θώπευε συναδέλφους του

Ο Alex Kipman, 44 ετών, από το Σιάτλ φέρεται να έχει δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

alex_kipman_xr
Κορυφαίο στέλεχος της Microsoft   κατηγορείται ότι παρακολουθούσε στα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού λεσβιακό πορνό με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια που έβλεπε το εν λόγω βίντεο, όπως αναφέρει η Daily Mail, θώπευε γυναίκες συναδέλφους του χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή τους. 

Πρόκειται για τον 44χρονο Alex Kipman από το Σιάτλ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «golden boy» της Microsoft και φέρεται να έχει δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν. 

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έχει δεσμευτεί ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα δείξει καμιά ανοχή σε «ταλαντούχους σπασίκλες» και έτσι φαίνεται πως οι ημέρες του Kipman είναι μετρημένες μετά τις κατηγορίες. Η εταιρεία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

microsoft


Το πορνό που παρακολουθούσε αντικατοπτρίστηκε μάλιστα σε οθόνες τηλεόρασης για να το δουν όλοι οι εργαζόμενοι!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Insider, στο βίντεο εμφανίζονταν γυναίκες με ελάχιστα ρούχα που συμμετείχαν σε σεξουαλικές μαξιλαρομαχίες. «Συνέβη στο γραφείο, μπροστά σε γυναίκες. Απίστευτα άβολο», είπε μια πηγή στο Insider.

Το πορνό εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει στους θεατές να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε σκηνή σεξ.

Πολλοί υπάλληλοι έκαναν καταγγελίες εναντίον του Kipman για δεκάδες περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς πέρυσι, αλλά το στέλεχος - που ζει σε ένα σπίτι 7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σιάτλ - δεν έχει ακόμη τιμωρηθεί γι' αυτό. Πηγές σημειώνουν στο Business Insider ότι το εν λόγω βίντεο ήταν μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι της Microsoft έρχονταν αντιμέτωποι με λεκτική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Παρά τις δεσμεύσεις του CEO το 2014 οι υπάλληλοι αναφέρουν πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν δει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Οι γυναίκες στη Microsoft αποτελούν το 25% του προσωπικού. Μάλιστα μέχρι και το 2015 είχαν χαμηλότερους μισθούς σε σύγκριση με τους άντρες συναδέλφους τους και δεν έπαιρναν συχνά προαγωγές.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έρχεται στο προσκήνιο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εντός του εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και εργασιακό «bullying».

Στο στόχαστρο είχε μπει πέρυσι και ο Μπιλ Γκέιτς μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για εργασιακό bullying. Η φήμη του όμως ως «ευερέθιστου εργοδότη»  ξεκίνησε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε την Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975, σημείωνε το Business Insider το 2021.

Μιλώντας σήμερα στην Daily Mail η Κατερίνα Μοσούρη, ερευνήτρια ασφάλειας υπολογιστών που εργάστηκε στην εταιρεία από το 2007 έως το 2014, είπε για τον Γκέιτς: «Όχι μόνο επέλεξε τη γυναίκα του ανάμεσα από τους υπαλλήλους του, αλλά έβαλε στο στόχαστρο πολλές άλλες γυναίκες για να νιώσει γεμάτος χωρίς συνέπειες».

billgates


Η ίδια εξηγεί ότι η αυτή η κουλτούρα ξεκινούσε από την κορυφή και παρά το γεγονός ότι μιλούσαν για ισότητα δεν υποστήριζαν πραγματικά τις γυναίκες. Σε μήνυση του 2015 κατά του κολοσσού, η Microsoft περιγράφεται ως μια εταιρεία όπου οι γυναίκες «αγνοούνται, κακοποιούνται και υποβιβάζονται» και τα αρσενικά αφεντικά που «δέχονταν και ανέχονταν την κακοποίηση και την τοξική συμπεριφορά, ειδικά προς τις γυναίκες».



Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Σαμπάνης: Σοβαρό τροχαίο για τον τραγουδιστή και τη σύντροφό του Ιωάννα Σαρρή - Φωτογραφίες

Μπαμπινιώτης: Οργή για το «Turkaegean» της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας - «Διεθνής ντροπή!»

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης