Τουρκικό δημοσίευμα: «Η Τουρκία πρέπει να ακυρώσει το μορατόριουμ με την Ελλάδα»

Τουρκικό δημοσίευμα: «Η Τουρκία πρέπει να ακυρώσει το μορατόριουμ με την Ελλάδα»

Ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, την ακύρωση του μορατόριουμ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο Πέλαγος ζητάει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik - «Με τα κέρδη από τον τουρισμό η Ελλάδα εξοπλίζεται» υποστηρίζει

aidinlik
Tην ακύρωση του μορατόριουμ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητάει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik.

Πρόκειται για το γνωστό μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1988, αλλά πολλές φορές από τότε έχει παραβιαστεί λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ουάσιγκτον και το Νταβός, χαρακτηρίζοντάς τες «προβοκατόρικες» που στόχο έχουν την Τουρκία, ενώ γίνεται αναφορά στις συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα μας με ΗΠΑ και Γαλλία και στους νέους εξοπλισμούς που έχουν προχωρήσει οι ελληνικές Ε.Δ.
Απέναντι σε αυτές τις κινήσεις της Ελλάδας, η Τουρκία συνεχίζει να τηρεί το «μορατόριουμ» που υπεγράφη με την Ελλάδα στις 27 Μαΐου 1988, το οποίο είναι απολύτως επωφελές για την Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας τις σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, η εφημερίδα ζητάει έμμεσα από την τουρκική κυβέρνηση να ακυρώσει το μορατόριουμ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην «Θάλασσα των Νήσων», όπως αποκαλούν πλέον το Αιγαίο Πέλαγος, επειδή ο τουρισμός τους καλοκαιρινούς μήνες ωφελεί την Ελλάδα, που με τα έσοδα αγοράζει … όπλα καυτά της Τουρκίας.

efimer
Κλείσιμο


«Ως απάντηση στην προκλητική στάση της Ελλάδας, η τουρκική κοινή γνώμη ζητά να ακυρωθεί για λίγο το μορατόριουμ στη «Θάλασσα των Νήσων». Οι ειδικοί αναφέρουν πως 30-35 εκατομμύρια τουρίστες πηγαίνουν στην Ελλάδα ετησίως και σχεδόν 20 εκατομμύρια από αυτούς κάνουν διακοπές στα νησιά. Η Ελλάδα κερδίζει 8-10 δισ. ευρώ μόνο από τις τουριστικές δραστηριότητες στα νησιά, δαπανώντας τα έσοδα αυτά και σε εξοπλισμούς. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η Τουρκία δεν κερδίζει σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό στη Θάλασσα των Νησιών. Έτσι, η πιο γρήγορη απάντηση στην Αθήνα μπορεί να είναι η ακύρωση του μορατόριουμ» αναφέρει η Aydinlik, δημιουργώντας κλίμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τους καλοκαιρινούς μήνες αν λάβει κανείς υπόψη το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.




Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος στην Αγία Παρασκευή με πύθωνα που έκοβε βόλτες σε σαλόνι διαμερίσματος!


Αριθμός ρεκόρ περιστατικών πυροβολισμών σε σχολεία έχει καταγραφεί φέτος στις ΗΠΑ


Το ευχαριστώ του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ ακόμα και σε αυτούς που δεν τον στήριξαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης