Σημείο καμπής οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία, λέει η Σάνα Μάριν

Σημείο καμπής οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία, λέει η Σάνα Μάριν

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια «προσπάθεια ενάντια στις αρχές της οικοδόμησης μιας κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας», λέει η πρωθυπουργός της Φινλανδίας που επισκέφτηκε το Κίεβο

marin-zelenskyy
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τον κόσμο και οι σχέσεις με τη Μόσχα δεν μπορούν να επιστρέψουν όπως ήταν πριν από την εισβολή της.

«Εμείς, η Φινλανδία, υποστηρίζουμε όλες τις ενέργειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να εξετάσει αυτά τα εγκλήματα, να συλλέξει στοιχεία για μελλοντικές διαδικασίες και να καταδικάσει τη Ρωσία», είπε την Πέμπτη η Μάριν μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

«Αυτό που συνέβη, αυτό που έκανε η Ρωσία είναι ένα σημείο καμπής για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια και για ολόκληρο τον κόσμο. Βλέπουμε ότι η παλιά ρύθμιση έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη σχέση», τόνισε.

Χαρακτήρισε δε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία «προσπάθεια ενάντια στις αρχές της οικοδόμησης μιας κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας».
Η Ρωσία αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματά της διέπραξαν φρικαλεότητες ως μια «τερατώδη πλαστογραφία» που έχει στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

Η Φινλανδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μοιράζεται σύνορα μήκους 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία. Σε μια ιστορική αλλαγή πολιτικής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η σκανδιναβική χώρα έκανε αίτηση αυτόν τον μήνα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Κλείσιμο
Το Ελσίνκι παρέχει επίσης στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και στηρίζει την προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ.

«Για εμάς, η στρατιωτική βοήθεια της Φινλανδίας είναι πολύ πολύτιμη», έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Facebook, ευχαριστώντας το Ελσίνκι για την υποστήριξή του.

«Όπλα, πολιτική κυρώσεων και η ενότητα των εταίρων μας στο ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ - αυτό είναι που μπορεί να προσφέρει δύναμη στην άμυνα της γης μας», έγραψε.

Μεταξύ άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έχουν επισκεφτεί το Κίεβο μετά την έναρξη του πολέμου είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης