Καναδάς: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που περπατούσε σε δρόμο κρατώντας καραμπίνα

Καναδάς: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που περπατούσε σε δρόμο κρατώντας καραμπίνα

Ο ύποπτος ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών - Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια - Προληπτικά μέτρα σε πέντε σχολεία

toronto_police
Αστυνομικοί στο Τορόντο πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος περπατούσε σε έναν δρόμο κρατώντας ένα όπλο, σε μια γειτονιά της πόλης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο αποκλεισμός πέντε κοντινών σχολείων, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Τορόντο, τον Τζέιμς Ρέιμερ, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον νεαρό διότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός, εξηγώντας πως ακόμη διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.



Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.  Ο ύποπτος είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών.

Κλείσιμο


Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Πορτ Γιούνιον, μια συνοικία βορείως του κέντρου της πόλης. Τρία από τα σχολεία παραμένουν αποκλεισμένα ενώ στα άλλα δύο συνεχίζονται κανονικά οι σχολικές δραστηριότητες όμως οι εξωτερικές πύλες είναι κλειδωμένες και κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει, όπως ανακοίνωσε η Σχολική Επιτροπή της Περιφέρειας του Τορόντο.

Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το γεγονός απέχει 130 μέτρα από δημόσιο σχολείο, που βγήκε τελευταίο από τον αποκλεισμό που αποφασίστηκε να επιβληθεί σε πέντε σχολικά ιδρύματα για περίπου δύο ώρες, ενημέρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης της πόλης.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε δύο ημέρες μετά τη σφαγή 19 παιδιών και δύο μελών του διδακτικού προσωπικού από βαριά οπλισμένο έφηβο σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην αμερικανική πολιτεία Τέξας.

«Ενισχύουμε την παρουσία μας στον τομέα προσωρινά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέιμερ.

Ο δείκτης ανθρωποκτονιών με τη χρήση πυροβόλων όπλων στον Καναδά είναι 0,5 ανά 100.000 κατοίκους, πολύ χαμηλότερος από αυτόν των ΗΠΑ, που βρίσκεται στις 4,12, σύμφωνα με ανάλυση του 2021 από το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι... «συνοδοί ανελκυστήρα» και οι άλλες παρωχημένες ειδικότητες που καταργούνται

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης