Στον «αέρα» η Σύνοδος της Αμερικής: Το Μεξικό απειλεί να την μποϊκοτάρει εάν αποκλειστεί η Κούβα

Στον «αέρα» η Σύνοδος της Αμερικής: Το Μεξικό απειλεί να την μποϊκοτάρει εάν αποκλειστεί η Κούβα

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν προσκάλεσε τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα - Επαφίεται στον Λευκό Οίκο αν θα προσκληθεί η Κούβα

biden
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν προσκάλεσε τις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας στη Σύνοδο της Αμερικής που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διακινδυνεύοντας ένα μποϊκοτάζ και από ηγέτες άλλων χωρών της ηπείρου.

Ο Κέβιν Ο’Ράιλι, ο συντονιστής της συνόδου, είπε επίσης ότι επαφίεται στον Λευκό Οίκο να αποφασίσει εάν θα προσκαλέσει την Κούβα στη σύνοδο αυτή που θα διεξαχθεί στις 6-10 Ιουνίου. Έχουν όμως προσκληθεί Κουβανοί ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανέφερε μέσω του Twitter ότι δεν θα πάει στη σύνοδο «σε καμία περίπτωση», κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι ασκεί «βάναυσες πιέσεις» στις άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι ανοιχτή για όλους.

Ορισμένοι ηγέτες, όπως ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, απειλούν να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο αν αποκλειστούν από αυτήν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα. Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι θα αποφασίσει αύριο Παρασκευή εάν θα πάει στο Λος Άντζελες.

Το πιθανό μποϊκοτάζ απειλεί με κατάρρευση μια σύνοδο την οποία ο Μπάιντεν και οι σύμβουλοί του έβλεπαν ως ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουν την επιρροή των ΗΠΑ στην αμερικανική ήπειρο, σε μια περιοχή που συχνά κατηγορούνται ότι την αμελούν.

Προσπαθώντας να εξευμενίσει τον Λόπες Ομπραδόρ και άλλους, η Ουάσινγκτον εξετάζει την πιθανότητα να προσκαλέσει ως παρατηρητή κάποιον χαμηλόβαθμο Κουβανό, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Ο Ο’Ράιλι, όταν ρωτήθηκε από μια υποεπιτροπή της Γερουσίας αν έχει προσκληθεί οποιοσδήποτε από την κουβανική κυβέρνηση, απάντησε: «Αυτήν την απόφαση θα την λάβει ο Λευκός Οίκος».


Ειδήσεις σήμερα:

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»

Γουδή - Κυψέλη σε 13' με τη Γραμμή 4 – Πότε θα λειτουργήσει

Ο Μικ Τζάγκερ για τη σύγκριση με τον Χάρι Στάιλς: «Ελάτε τώρα, δεν έχει ούτε τη φωνή μου, ούτε τις κινήσεις μου»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης