Η άγνωστη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα από αδημοσίευτα οικογενειακά βίντεο που παρουσιάζει το BBC

Η άγνωστη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα από αδημοσίευτα οικογενειακά βίντεο που παρουσιάζει το BBC

Την Κυριακή θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ στο BBC, λίγες ημέρες πριν από τους κύριους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου, με την καθιερωμένη παρέλαση Trooping the Colour

ΕΛ_1
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την προβολή των νεανικών χρόνων της βασίλισσας Ελισάβετ Β', μέσα από ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ στο BBC, προτού ανέβει στον θρόνο. Λίγο πριν από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, την Κυριακή, το βρετανικό δίκτυο δίνει στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο που χρονολογείται από το 1947.

Στο κλιπ, ειδικότερα, τo κοινό θα δει τη βασιλική οικογένεια σε ώρες χαλάρωσης στο θωρηκτό του βασιλικού ναυτικού HMS Vanguard, το σκάφος που τους μετέφερε από και προς τη Νότια Αφρική για την περιοδεία τους εκείνη την εποχή.


Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το BBC ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για ένα πρόγραμμα διάρκειας 75 λεπτών που θα προβληθεί στο BBC One και το iPlayer την Κυριακή 29 Μαΐου. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει για πρώτη φορά άγνωστα ιδιωτικά οικογενειακά βίντεο της βασίλισσας Ελισσάβετ όταν ήταν νεαρό κορίτσι.

Η «άγνωστη» Ελισάβετ

Τα χρόνια πριν από την ανάληψη του βασιλικού στέμματος, τότε που απολάμβανε ξέγνοιαστες στιγμές που θύμιζαν εποχές ρομαντισμού, αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Elizabeth: The Queen Unseen''.

Κλείσιμο
Επιχειρώντας κανείς μια πιο ελεύθερη μετάφραση, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον τίτλο στις αθέατες πτυχές της ζωής της Ελισάβετ, ενώ έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από την ιδιωτική συλλογή της βασιλικής οικογένειας.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ για τη ζωή της βασίλισσας, με το ντοκιμαντέρ να περιλαμβάνει και εκατοντάδες ηχογραφημένα αρχεία.


Σημαντική θέση στη σειρά ταινιών κατέχει, αν μη τι άλλο, η «ατίθαση», όπως τη χαρακτηρίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ, της βασιλικής οικογενείας, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Σε ένα από τα αποσπάσματα η βασίλισσα εμφανίζεται στο βασιλικό γιοτ Μπριτάνια να μαθαίνει πώς να κάνει άλμα προς το κατάστρωμα του σκάφους, ενώ σε ένα άλλο βλέπει μαζί με την αδερφή της και τον αγαπημένο τους πατέρα, βασιλιά Γεώργιο, το HMS Vanguard, το βρετανικό θωρηκτό που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το BBC, αφού επέλεξε αποσπάσματα μέσα πάνω από 400 ταινίες, παρουσιάζει τη βασίλισσα ως ανήλικη, ντυμένη με ένα λινό μπλε και άσπρο κοστούμι, να πιάνει τα χέρια της γιαγιάς της, βασίλισσας Μαίρη.

Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν από τους κύριους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου, με την καθιερωμένη παρέλαση Trooping the Colour.

Έχει, ακόμη, ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πώς παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ η γνώμη των συγγενών της Ελισάβετ για εκείνη προτού αναλάβει τον θρόνο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν, την ίδια στιγμή λόγο, για ένα εξαιρετικά σπάνιο υλικό που κυκλοφορεί για ένα από τα πιο φωτογραφημένα πρόσωπα των δύο τελευταίων αιώνων.

Η δεκαετία προτού αναλάβει τη μοναρχία εξετάζεται διεξοδικά μέσα από το ντοκιμαντέρ, την εποχή που η Ελισάβετ δεν είχε ευθύνες, ενώ έμφαση δίνεται και στη σχέση με την αδερφή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης