Συγκλονιστική μαρτυρία 9χρονου για το μακελειό στο Τέξας: «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα»

Συγκλονιστική μαρτυρία 9χρονου για το μακελειό στο Τέξας: «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα»

Το μικρό αγοράκι που δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του - Τι λέει η γιαγιά του για τα όσα έζησε ο εγγονός της - Θρήνος για τα παιδάκια που δολοφονήθηκαν μέσα στο δημοτικό στο Τέξας - Δείτε βίντεο

us_texas_shooting_art
Τύχη βουνό είχε ένας εννιάχρονος μαθητής που τραυματίστηκε από τα πυρά του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος που έβαψε με αίμα το Δημοτικό Σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε στο Τέξας.

Το αγόρι βίωσε στο πετσί του τη σφαγή στο σχολείο του και αφηγήθηκε στη γιαγιά τα όσα έζησε όταν ο 18χρονος μαθητής εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», το εννιάχρονο αγόρι χτυπήθηκε στο πόδι από σφαίρα, αλλά το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Όπως υποστηρίζει η γιαγιά του στο τοπικό δίκτυο «ΚΕNS 5», το παιδί τρόμαξε πολύ ακούγοντας τους πυροβολισμούς κι όταν ο Σαλβαδόρ Ράμος τον πυροβόλησε στο πόδι. «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, γιαγιά», της είπε ο μικρός.

Texas school shooting witness said shooting sounded like 'fireworks' at Robb Elementary


«Όταν ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο πόδι, μου είπε ότι τρόμαξε πολύ. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», υποστηρίζει η γιαγιά του εννιάχρονου αγοριού, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Κλείσιμο
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ για να τον απομακρύνουν από το σημείο, ο μικρός αισθανόταν καλύτερα και μάλιστα δεν δίστασε με το κινητό του να τραβήξει μία φωτογραφία .

«Μόλις οι αστυνομικοί μας τον παρέδωσαν, ευχαρίστησα τον Θεό», είπε η γιαγιά του ανακουφισμένη. «Ευτυχώς δεν του προκάλεσε ζημιά η σφαίρα κι ούτε επηρέασε ζωτικά όργανα, γι' αυτό ευχαριστούμε τον Θεό», πρόσθεσε.

Η γιαγιά υποστήριξε επίσης ότι άλλες οικογένειες δεν ήταν τόσο τυχερές αφού από τις σφαίρες του Ράμος σκοτώθηκαν 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Η ίδια ενημέρωσε την κόρη της- τη μητέρα του εννιάχρονου μαθητή- ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο δημοτικό σχολείο κι ότι το παιδί της ήταν ένα από τα θύματα. «Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας... «Της τηλεφώνησα και της είπα ότι έπεσαν πυροβολισμοί στο σχολείο.» Μου είπε, «Πού;» Της είπα στο δημοτικό σχολείο Ρομπ και μου είπε, «Ω, όχι, μαμά».

Έκλεισε το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με το σχολείο .Της τηλεφωνούσα και δεν μου απαντούσε. Κι όταν επιτέλους, σήκωσε το τηλέφωνο, την ρώτησα :«Τι συμβαίνει;» , τότε μου είπε: «Τον πυροβόλησαν». «Όταν ο εγγονός μου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, τότε η κόρη μου ξέσπασε σε λυγμούς», τόνισε η γιαγιά του εννιάχρονου.

Μακένα, 10 ετών, Ουζίγια 9 ετών... Θρήνος για τα παιδάκια που δολοφονήθηκαν μέσα στο δημοτικό στο Τέξας

Δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, καθώς και ένα κοριτσάκι 10 ετών, αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα παιδιά - θύματα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο του Τέξας. Παράλληλα ολοένα και περισσότερα ονόματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφού οι συγγενείς των νεκρών παιδιών δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τραγικά νέα που μαθαίνουν.



Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

texas-1

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.
texas2

Η Μακένα Λι Έλροντ, επίσης 10 ετών, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε νεκρό, όπως δήλωσε ένας οικογενειακό φίλος της οικογένειας. Ο πατέρας λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το κοριτσάκι του μπορεί να μην είναι ζωντανό.

texas3

Στο  μακελειό δολοφονήθηκε και η Amerie Jo Garza
TEXAS-4

Η 10χρονη Eliahana Torres επιβεβαιώθηκε επίσης στο Facebook πως έχει δολοφονηθεί

texas-5

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο επιβεβαίωσαν ότι η κόρη τους, Έλι, σκοτώθηκε στο μακελειό της Τρίτης, αφού είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες.

texas-6


Βίντεο: Πατέρας ψάχνει την κόρη του:

Father of Robb Elementary student searching for his 10-year-old daughter


Γονείς καταφτάνουν στο σχολείο:

Parents arrive at the site where students were evacuated following the Texas shooting

texas_shooting3
texas_shooting2
texas_shooting


Robb Elementary School #Uvalde, #Texas, as parents await for word on their children. 💔


Παραμένει ακόμη άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου στην Ουβάλντε, να δολοφονήσει 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο.

Ο νεαρός –εικονίζεται με μαλλιά περίπου ως τους ώμους και ανέκφραστο ύφος σε σέλφι που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ σε άλλη φωτογραφία του διακρίνονται δυο τουφέκια εφόδου πάνω σε χαλί– διέπραξε τη σφαγή αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του. Δεν είναι καθαρό αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Τέξας Έρικ Εστράντα, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, όπου νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Παιδιά κάτω των 10 ετών

Η σφαγή, η χειρότερη του είδους έπειτα από αυτή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ (2012), αναγκάζει πολλούς στις ΗΠΑ να ξαναζήσουν το μαρτύριο των επιθέσεων σε σχολεία, που επαναλαμβάνεται αέναα τα τελευταία χρόνια, με σοκαριστικές εικόνες παιδιών τραυματισμένων σωματικά και ψυχικά, υποχρεωμένων να κλειδώνονται στις τάξεις προτού τα απομακρύνουν δυνάμεις επιβολής του νόμου, γονιών σε κατάσταση αλλοφροσύνης που εκλιπαρούν απελπισμένοι να μάθουν την τύχη των βλασταριών τους...

Παρεμβαίνοντας με διάγγελμά του αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιοδεία του στην Ασία, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αξίωσε χθες να αναληφθεί «δράση» για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλωνκαλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής.

«Πόσες ακόμα δεκάδες μικρά παιδιά, που είδαν τι συνέβη, θα υποχρεωθούν να δουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης», ενώ είναι στο σχολείο, «για τ’ όνομα του Θεού;» ρώτησε ο αρχηγός του κράτους. «Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

Τόνισε πως θεωρεί «απλά λάθος» οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει τουφέκια εφόδου. «Αυτού του είδους τα mass shootings σπανίως συμβαίνουν αλλού στον κόσμο — γιατί; Έχουν κι αλλού προβλήματα ψυχικής υγείας, έχουν κι άλλες χώρες στον κόσμο διαλυμένες οικογένειες, ανθρώπους χαμένους. Αλλά αυτού του είδους τα mass shootings δεν γίνονται πουθενά με τη συχνότητα που γίνονται στην Αμερική», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον όρο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης για τις επιθέσεις με χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή

Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης