Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει, αποκάλυψε ο Όλιβερ Στόουν

Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει, αποκάλυψε ο Όλιβερ Στόουν

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης από το 2015 μέχρι το 2017 είχε πάρει μια σειρά συνεντεύξεων από τον Ρώσο πρόεδρο - «Χάος και αποδιοργάνωση στο Κρεμλίνο εξαιτίας της κακής υγείας του» σύμφωνα με πρώην μυστικό πράκτορα - Ο Στόουν λέει πως, ίσως, ο Πούτιν δεν εκτίμησε σωστά την εισβολή στην Ουκρανία

putin_oliver_stone_xr
Τι συμβαίνει τελικά με την υγεία του 69χρονου Ρώσου προέδρου; Πάσχει από καρκίνο ή από Πάρκινσον και σε κάθε του βήμα τον ακολουθούν οι προσωπικοί του γιατροί, όπως έχουν υποστηρίξει πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Βρετανίας; Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του Κρεμλίνου και να συνομιλήσει επί μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε απάντηση για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την υγεία του Πούτιν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε την ευκαιρία να βρεθεί πολύ κοντά στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου για δύο χρόνια, από το 2015 μέχρι το 2017, όταν έκανε μια σειρά συνεντεύξεων στον Ρώσο πρόεδρο, οι οποίες προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση το 2017 σε τέσσερα επεισόδια υπό τον τίτλο «The Putin Interviews».
the putin interviews part 1 480p hdtv x264 rmteam

«Ο Πούτιν υπεφερε από καρκίνο αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε το Σάββατο ο Στόουν μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως, η αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν ακούγεται δημόσια για πρώτη φορά και ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ασθένεια του Πούτιν. Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.
Oliver Stone: Vladimir Putin and War in Ukraine | Lex Fridman Podcast #286
Κλείσιμο


Ήδη, είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως η αυστηρή απομόνωση του Πούτιν την περίοδο της πανδημίας οφείλεται σε υπάρχον πρόβλημα υγείας, που, όμως, δεν είχε γίνει γνωστό ποιο ήταν αυτό. Μάλιστα, ο Όλιβερ Στόουν αναφέρθηκε και στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υποστήριξε πως η λανθασμένη κρίση του ίσως οφείλεται στο ό,τι έχει χάσει την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον λαό.

Ο Στόουν δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πούτιν λάμβανε τις σωστές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες του σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. «Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τον βαθμό συνεργασίας που θα είχε με τους Ρώσους της Ουκρανίας... Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που δεν αξιολόγησε την κατάσταση σωστά», ανέφερε ο Στόουν.

«Στο Κρεμλίνο επικρατεί αποδιοργάνωση και χάος»

Την Παρασκευή ο Βρετανός Κρίστοφερ Στιλ, πρώην κατάσκοπος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη Ρωσία, είχε δηλώσει στο LBC Radio πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι «σοβαρά άρρωστος» και συνοδεύεται μόνιμα από μια ομάδα γιατρών. Ο Στιλ, που έγινε ευρέως γνωστός για τις πληροφορίες που κατείχε για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την Μόσχα και την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές το 2016, υποστήριξε μεν πως ο Πούτιν είναι σοβαρά άρρωστος αλλά δεν είχε αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του Ρώσου προέδρου. Ο ίδιος, υποστήριξε πως σημαντικά συμβούλια στο Κρεμλίνο υπό τον Πούτιν πραγματοποιούνται με ενδιάμεσα διαλείμματα, ώστε ο Ρώσος πρόεδρος να υποβληθεί σε θεραπεία από τους γιατρούς του. «Επικρατεί αυξανόμενη αποδιοργάνωση και χάος στο Κρεμλίνο, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ηγεσία από τον Πούτιν ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος και εξαιτίας αυτού οι δομές της διοίκησης δεν είναι λειτουργικές στον βαθμό που θα έπρεπε», δήλωσε ο Κρίστοφερ Στιλ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό New Lines Magazine, ένας Ρώσος ολιγάρχης, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, μερικές ημέρες πριν την εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο στο αίμα και έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τις φήμες πως ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενίσχυσαν έτι περαιτέρω και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και δείχνουν τον Πούτιν να τρέμει ή να κρατά σφιχτά το τραπέζι σε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.


Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινούν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

Ο ΠΟΥ αναμένει αύξηση των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων - Ύποπτο κρούσμα εξετάζεται στο «Αττικόν»

Διπλό μήνυμα Ζελένσκι σε Μακρόν - Ντράγκι για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και μη παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης