Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά ρωσικών αεροπορικών εταιρειών

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά ρωσικών αεροπορικών εταιρειών

Στόχος των νέων κυρώσεων η αποτροπή στις  Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines από το πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια

Aeroflot
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι εισάγει νέες κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού αεροπορικού κλάδου προκειμένου να αποτρέψει τις Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines από το πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι οι χρονοθυρίδες προσγείωσης αξίζουν 50 εκατ. λίρες (61,9 εκατ. δολάρια).

«Κλείσαμε ήδη τον εναέριο χώρο μας σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες. Σήμερα διασφαλίζουμε ότι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευθούν τις επικερδείς θυρίδες προσγείωσης στα αεροδρόμιά μας», δήλωσε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Κάθε οικονομική κύρωση ενισχύει το σαφές μας μήνυμα προς τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν – δεν θα σταματήσουμε έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία».

Η Βρετανία δήλωσε ότι η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας που ανήκει κατά πλειοψηφία στο ρωσικό κράτος, προσφέρει υπηρεσίες για τη ρωσική κυβέρνηση και εισφέρει έσοδα στο Κρεμλίνο. Το Λονδίνο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

Η Rossiya Airlines είναι μονάδα της Aeroflot, ενώ η Ural Airlines ανήκει σε ιδιώτες. Και οι τρεις εταιρίες υπόκεινται τώρα σε ‘πάγωμα’ περιουσιακών τους στοιχείων.


Ειδήσεις σήμερα:

Με τον… Ζελένσκι ζει τον έρωτά της η κόρη του Πούτιν

«Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση» λέει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο σχολείο του 14χρονου Μάκη

Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 38χρονης Κινέζας στα Βίλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης