Γερμανία: «Μπορεί να πειστεί η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» λέει η υπουργός Άμυνας

Γερμανία: «Μπορεί να πειστεί η Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» λέει η υπουργός Άμυνας

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ

lambrecht
Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ αναμένει ότι η Τουρκία θα συγκατατεθεί τελικά στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ζητώντας ταυτόχρονα να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα τουρκικά επιχειρήματα.

«Η ένταξη δύο τόσο ισχυρών κρατών - μελών της ΕΕ στο ΝΑΤΟ θα εμπλουτίσει τη Συμμαχία και είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι και η Τουρκία μπορεί να πειστεί για αυτό», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ και ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν τα επιχειρήματα και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει η Αγκυρα.

Η υπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το εάν αυτό συνεπάγεται και γερμανικές παραχωρήσεις, καθώς ήδη η προηγούμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε διακόψει εν μέρει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στη βόρεια Συρία το 2019.

Ειδήσεις σήμερα:

Με την ζώνη του αυτοκτόνησε ο 14χρονος Μάκης - Έκανε θηλιά και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Τα χαρακτηριστικά του «αόρατου» μαχητικού F-35 - Πρέπει να κάνουμε το άλμα στο μέλλον λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, λέει ο Στεφανής

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης