Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλος ένας Ρώσος στρατιώτης ταυτοποιήθηκε για «έγκλημα πολέμου» - Βίασε με άλλους τρεις μία κοπέλα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλος ένας Ρώσος στρατιώτης ταυτοποιήθηκε για «έγκλημα πολέμου» - Βίασε με άλλους τρεις μία κοπέλα

Προτού προχωρήσει στον βιασμό έκλεισε την οικογένειά της σε ένα υπόγειο υπό την απειλή όπλου - Αναγνωρίστηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας με τη βοήθεια μαρτύρων

rwssos-stratiwtis
Οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας κατάφεραν μετά από έρευνες να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τον ομαδικό βιασμό μίας νεαρής κοπέλας μέσα στο σπίτι της κοντά στο Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 21χρονο Ρώσο Fassakhov Bulat Lenarovic ο οποίος μαζί με άλλους τρεις συμπολεμιστές τους βίασε την κοπέλα και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του εγκλήματος πολέμου. 

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) δημοσίευσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας. Σύμφωνα με την SBU ο 21χρονος αφού εισέβαλλε στο σπίτι της οικογένειας με την απειλή όπλου οδήγησε όλα τα μέλη της στο υπόγειο. Στη συνέχεια βίασε την νεαρή κοπέλα ενώ το ίδιο έκαναν και οι τρεις συμπολεμιστές του. 

Οι 21χρονος είναι μέλος ταξιαρχίας της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με μάρτυρες το τάγμα του κατείχε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η SBU φαίνεται ένας σοβαρός και αγέλαστος άνδρας έχοντας δίπλα του μία γυναίκα που εικάζεται ότι είναι η μητέρα του.

Σε άλλες φωτογραφίες εικονίζεται με άλλα δύο άτομα της ηλικίας του τα οποία φέρονται να είναι φίλοι του. Προς το παρόν είναι άγνωστο που βρίσκεται ο Lenarovic αλλά το πιθανότερο είναι να βρίσκεται σε κάποια μάχη που διεξάγεται στο Ντονμπάς. 

leferovic
Κλείσιμο
leferovic11111
leferovicccccccc
Από την έναρξη της ρωσικής ειασβολής μέχρι σήμερα οι πράκτορες της SBU ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 1.140 στρατιώτες που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά Ουκρανών αμάχων. Τις τελευταίες μέρες οι ουκρανικές αρχές έχουν ενεργές δέκα έρευνες για βιασμούς. Οι υποθέσεις αφορούν βιασμούς παιδιών αλλά και ανδρών. ΄

Ωστόσο αν και ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας κυρίως στα νότια και ανατολικά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων λέγεται ότι το πραγματικό μέγεθος των εγκλημάτων πολέμου δεν έχει γίνει ακόμη ορατό. Μάλιστα λέγεται ότι πολλοί άνθρωποι που πέφτουν θύματα των Ρώσων δεν προχωρούν σε καταγγελίες υπό το φόβο της ντροπής αλλά και των ψυχικών τραυμάτων που έχουν αποκομίσει. 

Όπως δήλωσε στο Sky News η Ουκρανή υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Παβλιτσένκο, το υπουργείο έχει δημιουργήσει ειδικές αστυνομικές ομάδες προκειμένου οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να καταγγέλουν τα εγκλήματα πολέμου μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι βιασμοί πολιτών από τους Ρώσους στρατιώτες. 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος λοχίας Vadim Shyshimarin έγινε ο πρώτος που δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ο Ρώσος λοχίας φέρεται να εκτέλεσε έναν άοπλο 62χρονο πυροβολώντας τον στο κεφάλι.

Η δίκη του 21χρονου σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα μέλος του ρωσικού στρατού διώκεται για έγκλημα πολέμου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των 11 εβδομάδων. 



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία 14χρονου: Έρευνες για το αν κατέγραψε το τέλος του στο κινητό - Ανησυχία για τα διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου


Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ο νέος ρόλος της Ελλάδας και η Τουρκία


Σάτυρος ντράμερ: Τη μία μέρα δικάζεται, την άλλη απολογείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης