Βρετανία: Η ακρίβεια πλήττει την υγεία των πολιτών, δείχνει έρευνα

Βρετανία: Η ακρίβεια πλήττει την υγεία των πολιτών, δείχνει έρευνα

Το 55% υποστηρίζει ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του πιεστικού κόστος ζωής – Πολλοί γιατροί προειδοποιούν ότι ασθενείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φροντίσουν τον εαυτό τους

london_kentro
Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο επισημαίνουν ότι η υγεία τους έχει ήδη επιδεινωθεί εξαιτίας της ακρίβειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Guardian» και «Daily Mail».

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και πολλοί γιατροί προειδοποιούν ότι, ορισμένοι ασθενείς δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Δημοσκόπηση της YouGov σε δείγμα 2.001 ανθρώπων που διενήργησε η ιατρική σχολή «Royal College of Physicians» (RCP) , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 55% των Βρετανών δηλώνει ότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του υψηλότερου κόστους θέρμανσης , διατροφής και καυσίμων.

«Το πιεστικό κόστος ζωής μόλις έχει ξεκινήσει, επομένως το γεγονός ότι, ένας στους δύο Βρετανούς αντιμετωπίζει ήδη πρόβλημα με την υγεία του, δείχνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε ο καθηγητής Άντριου Γκοντάρ, πρόεδρος της ιατρικής σχολής «RCP».

Άγχος για τους λογαριασμούς, τις τιμές των τροφίμων και το κόστος μετακινήσεων

Από όλους εκείνους που ανέφεραν ότι η υγεία τους επιδεινώθηκε, το 84% υποστήριξε ότι ένιωσε ιδιαίτερο άγχος βλέποντας τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος-θέρμανσης, το 78% τις υψηλές τιμές των τροφίμων και το 46% το κόστος στις μετακινήσεις.

Περίπου το 37% όσων ανήκουν σε υψηλά εισοδηματικά στρώματα δήλωσαν ότι η ακρίβεια είχε αρκετά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σερ Μάικλ Μάρμοτ , διευθυντής του «University College London Institute of Health Equity», «Η έκπληξη σε αυτή την έρευνα είναι ότι επηρεάζεται και η υγεία πολιτών που έχουν οικονομική ευμάρεια».


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη


Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας και οι συμφωνίες που «έκλεισαν» στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν


Κομισιόν: Πώς μπορούν οι εταιρείες της ΕΕ να πληρώνουν σε ρούβλια για το αέριο χωρίς να παραβιάζουν κυρώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης