Βουτιά θανάτου στη Μαγιόρκα: Τουρίστας πήδηξε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε - Τον τραβούσε βίντεο η σύντροφός του

Βουτιά θανάτου στη Μαγιόρκα: Τουρίστας πήδηξε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε - Τον τραβούσε βίντεο η σύντροφός του

Ο άτυχος άνδρας δεν υπολόγισε σωστά το άλμα του κι αντί να βουτήξει στη θάλασσα χτύπησε στα βράχια - Νωρίτερα ακόμη ένας τουρίστας σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 7ο όροφο ξενοδοχείου 

Στιγμιοτυπο_2022-05-14__4_28_25_πμ
Δύο τουρίστες βρήκαν τον θάνατο με διαφορά λίγων ωρών στη Μαγιόρκα, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι ισπανικές αρχές. Τα θύματα είναι ένας 34χρονος Βρετανός και ένας 31χρονος Ολλανδός, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την ισπανική αστυνομία.

Τα δυστυχήματα προκλήθηκαν εξαιτίας της απερισκεψίας των θυμάτων, υπογραμμίζει η εφημερίδα Diario de Mallorca. Αυτόπτες μάρτυρες τα βιντεοσκόπησαν και οι εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου.

Το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο τουριστικό θέρετρο Μαγκαλούφ. Σε βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας να έχει σκαρφαλώσει έξω από μπαλκόνι στον έβδομο όροφο ξενοδοχείου, προτού πέσει στο κενό. Η αστυνομία ανέφερε πως το θύμα ήταν πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Δύο γυναίκες, που ήταν στο δωμάτιο του άτυχου Βρετανού πριν από το τραγικό περιστατικό, είπαν στους αστυνομικούς ότι «συμπεριφερόταν παράξενα» λίγο νωρίτερα.



Μερικές ώρες αργότερα, ένας Ολλανδός τουρίστας έκανε βουτιά θανάτου από έναν βράχο στη Σάντα Πόνσα. Ο άτυχος άνδρας δεν υπολόγισε σωστά το άλμα του, από ύψος 25 μέτρων. Έτσι, αντί να βουτήξει στη θάλασσα, χτύπησε στα βράχια. Το άλμα του βιντεοσκοπήθηκε από τη σύντροφό του, η οποία βρισκόταν μαζί με τον γιο τους σε σκάφος, αναφέρουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Κλείσιμο


Δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν το άψυχο κορμί του Ολλανδού ύστερα από αρκετή ώρα. Όπως είπαν, δεν πέθανε από την πρόσκρουση στα βράχια, αλλά πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε αφού παρασύρθηκε στα ανοικτά.

Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες, στην πλειοψηφία τους άνδρες, που έχουν βρει τον θάνατο στη Μαγιόρκα συμμετέχοντας σε ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, όπως άλματα από μπαλκόνι σε πισίνα.

Οι εκστρατείες για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων και η επιβολή προστίμων δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως σημειώνει η γερμανόφωνη εφημερίδα Mallorca Zeitung.





Ειδήσεις σήμερα:

Αγνοείται 17χρονη Ιρανή αρσιβαρίστρια που μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στο Ηράκλειο

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου Ντάμπι

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη, αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης