Βόρεια Κορέα - Kορωνοϊός: Τουλάχιστον έξι νεκροί - 187.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε καραντίνα

Βόρεια Κορέα - Kορωνοϊός: Τουλάχιστον έξι νεκροί - 187.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε καραντίνα

18.000 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόνο την Τρίτη - «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και αυστηρό lockdown κήρυξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Στιγμιοτυπο_2022-05-13__3_04_05_πμ
Έξι άνθρωποι με «πυρετό», υπέκυψαν στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως έπασχε από την COVID-19, ανακοινώθηκε την επομένη της επίσημης παραδοχής πως εντοπίστηκε εστία του νέου κορονοϊού στην πρωτεύουσα της απομονωμένης χώρας της Ασίας.

«Πυρετός η αιτία του οποίου δεν έχει μπορέσει να εξακριβωθεί εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο σε όλη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου» και «έξι άνθρωποι πέθαναν (ο ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε κατόπιν εξετάσεων πως είχε μολυνθεί από την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον)», παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πάνω από 187.000 άνθρωποι με «πυρετό» έχουν «τεθεί σε απομόνωση» και «τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», κατά την ίδια πηγή.

«Ως τώρα, 187.800 άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», ανέφερε το KCNA, προσθέτοντας πως 18.000 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόνο την Τρίτη.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε το κέντρο διοίκησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση και την αντίδραση των αρχών, αφού κήρυξε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και διέταξε lockdown σε όλη τη χώρα. Επέκρινε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε «αδύναμο σημείο στο σύστημα πρόληψης της επιδημίας», σύμφωνα με το KCNA.

Το ξέσπασμα υπογραμμίζει τον κίνδυνο να εκδηλωθεί μείζων κρίση στη χώρα, όπου το σύστημα υγείας διαθέτει λιγοστούς πόρους, κάτι που επιδεινώνει το ότι δεν δέχεται διεθνή βοήθεια όσον αφορά τον εμβολιασμό και κρατά τα σύνορα κλειστά.

Κλείσιμο
Αναλυτές θεωρούν πως η υγειονομική κρίση ενδέχεται να χειροτερέψει τις ελλείψεις τροφίμων καθώς θα δυσχεράνει την «εθνική προσπάθεια» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που εν μέρει αποδίδεται στην ξηρασία η οποία πλήττει τη Βόρεια Κορέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης