Ρουμανία: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτες νυχτερινού κέντρου για τη φωτιά με τους 65 νεκρούς το 2015

Ρουμανία: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτες νυχτερινού κέντρου για τη φωτιά με τους 65 νεκρούς το 2015

Καταδικάστηκε και ο δήμαρχος μιας περιφέρειας της πρωτεύουσας της Ρουμανίας - Οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν της τραγωδίας του 2015 με σύνθημα «Η διαφθορά σκοτώνει», οδήγησαν στην παραίτηση της τότε αριστερής κυβέρνησης

colectiv_1
Δικαστήριο του Βουκουρεστίου επέβαλε ποινές φυλάκισης σε έναν δήμαρχο μιας περιφέρειας της πρωτεύουσας και στους ιδιοκτήτες ενός νυχτερινού κέντρου όπου μια πυρκαγιά το 2015 σκότωσε 65 ανθρώπους, σε μια τραγωδία που έγινε σύμβολο της διαφθοράς στη Ρουμανία.

Η πυρκαγιά στο Colectiv πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στη συστημική δωροδοκία που έχει υπονομεύσει τη δημόσια διοίκηση και τις βασικές υπηρεσίες παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες των εισαγγελέων να περιορίσουν την κατάχρηση στο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

incendiu colectiv


Οι διαδηλώσεις, με το σύνθημα «Η διαφθορά σκοτώνει», οδήγησαν στην παραίτηση της τότε αριστερής κυβέρνησης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συναυλίας ενός ροκ συγκροτήματος ανάφλεξαν ένα μη πυρίμαχο μονωτικό αφρώδες υλικό, προκαλώντας ποδοπάτημα προς την έξοδο της μόνης διαθέσιμης εξόδου.

Κλείσιμο
Deadly nightclub fire during concert in Romania


Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι οι ιδιοκτήτες του κλαμπ επέτρεψαν την είσοδο σε περισσότερους θεατές από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό και ότι αξιωματούχοι του Βουκουρεστίου έδωσαν άδεια λειτουργίας στο νυχτερινό κέντρο παρόλο που γνώριζαν ότι δεν είχε άδεια πυρασφάλειας.

Το Εφετείο του Βουκουρεστίου καταδίκασε όλους τους εμπλεκόμενους σε φυλάκιση, συμπεριλαμβανομένου του Κριστιάν Ποπέσκου Πιεντόνε, του δημάρχου μιας από τις έξι περιφέρειες της πρωτεύουσας Βουκουρεστίου, και διέταξε τους εμπλεκόμενους φορείς να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων. Η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίαιη προσαγωγή του τρίτου μηνυτή του Λιγνάδη διέταξε το δικαστήριο

Η ΔΕΗ διαγράφει χρέη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Ρόδο και Εύβοια - Πώς θα κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε σίγουρα απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο - Το σχόλιο του Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης