Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα Στρασβούργο και Βερολίνο

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται σήμερα Στρασβούργο και Βερολίνο

Ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ημέρα της Ευρώπης – Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του 

macron_2
Σε Στρασβούργο και Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που ορκίστηκε εκ νέου πρόεδρος της Γαλλίας το περασμένο Σάββατο.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Ευρώπης, ο Μακρόν θα εκφωνήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ομιλία επικεντρωμένη στα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η ομιλία του θα γίνει στο κλείσιμο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, μια διαβούλευση αιρετών, πολιτών και κοινωνικών εκπροσώπων που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Η τελική έκθεση αυτής της διαβούλευσης με τους πολίτες παραδίδεται επίσημα σήμερα στους προέδρους των τριών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Στο τέλος της ημέρας ο Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του, όπου θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Παραδοσιακά, οι Γάλλοι πρόεδροι επιλέγουν το Βερολίνο για το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό, όπως και οι Γερμανοί πρόεδροι που επισκέπτονται πρώτα το Παρίσι.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 600 εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των εταιρειών ρεύματος - Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις

Πέταξαν κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις καταστροφές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης