Κύπρος: Φρίκη σε σχολείο της Λευκωσίας - Σκότωσαν, κρέμασαν γατάκια και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους

Κύπρος: Φρίκη σε σχολείο της Λευκωσίας - Σκότωσαν, κρέμασαν γατάκια και έγραψαν με το αίμα τους σε τοίχους

Άγνωστοι σκότωσαν μια γάτα μαζί με τα μικρά της και με το αίμα τους, έγραψαν σε τοίχους - Σκηνές τρόμου σε σχολείο της Λευκωσίας

gates
Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κύπρο σχετικά με μια φρικτή κακοποίηση ζώων στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Οικολόγων έκανε λόγο για μία «βάρβαρη» πράξη που έλαβε χώρα σε σχολείο της Λευκωσίας όπου άγνωστοι, σκότωσαν μια γάτα μαζί με τα μικρά της και με το αίμα τους, έγραψαν σε τοίχους.

Η καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι στις 05/05/2022 στο Λύκειο Ιδαλίου στην επαρχία Λευκωσίας, άτομα έβαψαν με σπρέι ανυπεράσπιστα γατάκια και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και μετά τα κρέμασαν.

Άτομα του προσωπικού του σχολείου και κάποια παιδιά, φρόντιζαν την εν λόγω γάτα που ήταν έγκυος και όταν γέννησε φρόντιζαν και τα τρία γατάκια της.

Αυτή η βάρβαρη και αποτρόπαια εγκληματική πράξη φαίνεται πως έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη της γατούλας και των μικρών της. Το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι προηγουμένως, δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Η εγκληματική πράξη διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας.

Ξέσπασμα από το Κίνημα Οικολόγων που ζητά άμεση διερεύνηση

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά θανάτωση ζώων και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που προέβησαν στον βασανισμό και τη θανάτωση τους. Καλούμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.

Κλείσιμο
Η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια κι ενσυναίσθηση προς άλλα άτομα.

Είναι καθήκον της οικογένειας και της πολιτείας, μέσω των σχολείων, η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα. Ακόμα μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για ένταξη ολιγόωρων διαλέξεων φιλοζωίας στα σχολεία. «Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα», τόνισε η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Ανθή Μουζούρη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την διαλεύκανση της και απόδοση της δικαιοσύνης», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κίνημα.

Πηγή: cyprustimes

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Δίνουν 1.000 ευρώ το μήνα για babysitting... σκύλου!

Καρδίτσα: Προσέφυγε στο ΣτΕ η υγειονομικός που απολύθηκε επειδή έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο φόνος ήταν προμελετημένος υποστηρίζει η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης