Στόλτενμπεργκ: Περιμένω από τον Πούτιν να διαδώσει ξανά ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση

Στόλτενμπεργκ: Περιμένω από τον Πούτιν να διαδώσει ξανά ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι η συμμαχία στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να βοηθά τη χώρα να διεκδικήσει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Κάλεσε τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

stoltenberg
Τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης», για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.


«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας»

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη χώρα να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί συχνά την ομιλία της 9ης Μαίου για να διαδώσει ψέματα για τη Δύση και να επικρίνει το ΝΑΤΟ: «Περιμένω από τον Πούτιν ξανά φέτος να διαδώσει ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η συμμαχία συμπεριφέρεται «επιθετικά».

«Για περισσότερες από επτά δεκαετίες μπορούσαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο για τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και η τρέχουσα κρίση δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να σταθούν μαζί στο ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και να προασπίσουν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

myAADE – Τα Αιτήματά μου: «Πρεμιέρα» για τη νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης της Εφορίας


Πρόβες και τάμπλετ για τις κάλπες της 15ης Μαΐου - Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ


Με κεταμίνη δολοφονήθηκαν Τζωρτζίνα και Μαλένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης