Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής στο σκυλάκι που... μυρίζει ναρκοπέδια και έχει σώσει εκατοντάδες ζωές - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετάλλιο τιμής στο σκυλάκι που... μυρίζει ναρκοπέδια και έχει σώσει εκατοντάδες ζωές - Δείτε βίντεο

Ο Πατρόν, του οποίου το όνομα σημαίνει στα ουκρανικά φυσίγγιο, γάβγισε και κούνησε την ουρά του καθώς ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι του απένειμε το προεδρικό βραβείο

metalio_timis_skyli_
Το μικρό σκυλάκι που ανιχνεύει νάρκες, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό περισσοτέρων από 200 εκρηκτικών στον πόλεμο της Ουκρανίας αναγνωρίστηκε για τη γενναιότητά του.

Ο Πατρόν, που στα ουκρανικά σημαίνει «φυσίγγιο», παρέλαβε το μετάλλιο τιμής από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

πατρον


Το δίχρονο Τζακ Ράσελ τεριέ μαζί με τον ιδιοκτήτη του, τον ταγματάρχη πυροτεχνουργό Μιχαίλ Ίλιεφ, έδωσαν το παρών στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.

Κλείσιμο


Η μασκότ και χρήσιμος βοηθός των πυροτεχνουργών που ήδη έχει κερδίσει τις καρδιές των Ουκρανών και όχι μόνο, φοράει ένα μικρό προστατευτικό γιλέκο που έχει γραμμένο το όνομά του και μια ουκρανική σημαία και έχει αποτρέψει αμέτρητους τραυματισμούς και θανάτους.

πατρον1


Σε περίπου ένα μήνα έχει εντοπίσει 200 νάρκες και εκατοντάδες πυροκροτητές.



Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας περιέγραψε τον Πατρόν ως «έναν υπέροχο μικρό πυροτεχνουργό», λίγο πριν του απονείμει για την αφοσίωση του το προεδρικό μετάλλιο σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τον Καναδό πρωθυπουργό.



Ο Πατρόν γάβγισε και κούνησε την ουρά του, προκαλώντας γέλια στους παρευρισκομένους, με τον Ζελένσκι να δηλώνει.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες...μαζί με τους ήρωές μας, έναν υπέροχο μικρό στρατιώτη -προστάτη - που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά διδάσκει στους στρατιώτες μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή ναρκών».

πατρον2


Το βραβείο πήγε επίσης στον ιδιοκτήτη του «Πατρόν», Μιχαίλ Ίλιεφ.

πατρον3




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες, εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας: Πώς και γιατί κάηκαν 11 ψυχές μέσα στο Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης