Στην Κούβα, ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει πως καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να μένει εκτός της Συνόδου της Αμερικής

Στην Κούβα, ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει πως καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να μένει εκτός της Συνόδου της Αμερικής

Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε επίσης πως θα συνεχίζει να πιέζει τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσουν στην άρση του εμπάργκο που επιβάλλουν στην Κούβα για δεκαετίες

cuba_lopez_obrador
Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα, ότι θα τονίσει στον Aμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως καμιά χώρα της περιοχής δεν θα έπρεπε να αφήνεται εκτός της Συνόδου της Αμερικής, που φέτος οργανώνουν οι ΗΠΑ (στο Λος Άντζελες) τον Ιούνιο.

«Κανένας δεν θα έπρεπε να αποκλείει κανέναν», έκρινε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αβάνα.



Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι οι κυβερνήσεις της Κούβας, της Νικαράγουας και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι απίθανο να προσκληθούν στη Σύνοδο, επιχειρηματολογώντας πως σκοπός της είναι να προωθήσει «τη δημοκρατία» στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ είπε επίσης πως θα συνεχίζει να πιέζει τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσουν στην άρση του εμπάργκο που επιβάλλουν στην Κούβα για δεκαετίες.

Κλείσιμο
Ο Mεξικανός πρόεδρος άρχισε την επίσημη επίσκεψή του στη νήσο της Καραϊβικής συναντώμενος με τον ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές. Δεν έγιναν ομιλίες, ούτε δηλώσεις.

Κατόπιν πήγε, λίγο μετά τις 10:00 (17:00 ώρα Ελλάδας), στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και, με τη μορφή του κουβανοαργεντινού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα να δεσπόζει στο φόντο, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί.



Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ έφθασε στην Αβάνα το Σάββατο το βράδυ για 24ωρη επίσκεψη, τον τελευταίο σταθμό περιοδείας του αφιερωμένης στο ζήτημα της μετανάστευσης. Προηγουμένως επισκέφθηκε κατά σειρά τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μπελίζ.

Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες, στον οποίο ο Mεξικανός πρόεδρος εξέφρασε συλλυπητήρια για τους νεκρούς και το ενδιαφέρον του για τους τραυματίες εξαιτίας της έκρηξης στο εμβληματικό ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες, εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας: Πώς και γιατί κάηκαν 11 ψυχές μέσα στο Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης