Το Κίεβο ζητά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να οργανώσουν την περίθαλψη των μαχητών του Αζοφστάλ

Το Κίεβο ζητά από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να οργανώσουν την περίθαλψη των μαχητών του Αζοφστάλ

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ έστειλε επιστολή στον Μισέλ-Ολιβιέ Λασαριτέ και ζητά να οργανώσουν μια αποστολή με στόχο την απομάκρυνση των υπερασπιστών της Μαριούπολης

azovstal_raid_xr
Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) να οργανώσουν μια αποστολή για την απομάκρυνση και την περίθαλψη των στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ έστειλε επιστολή στον Μισέλ-Ολιβιέ Λασαριτέ, τον υπεύθυνο των προγραμμάτων οργάνωσης ανθρωπιστικών αποστολών και επικεφαλής των MSF στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το υπουργείο Επανενσωμάτωσης των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών.

Το Κίεβο ζητά από τους MSF να οργανώσουν μια αποστολή με στόχο την απομάκρυνση των υπερασπιστών της Μαριούπολης και του Αζοφστάλ και την παροχή περίθαλψης στους τραυματίες, «τα ανθρώπινα δικαιώματα των οποίων καταπατούνται από τη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ουκρανοί υπερασπιστές του αχανούς εργοστασίου «βρίσκονται εδώ και 72 ημέρες υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού» και επειδή δεν έχουν φάρμακα, νερό και τρόφιμα «οι τραυματίες πεθαίνουν από γάγγραινα και σηψαιμία».

Νωρίτερα σήμερα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι όλες οι γυναίκες τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είχαν εγκλωβιστεί στο Αζοφστάλ απομακρύνθηκαν από αυτόν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη φωτιά στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου, εκρήξεις και πυκνοί καπνοί - Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής

Η Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες της κόρης της με τον Ρονάλντο

«Απόλυτος αυτοσκοπός η άμυνα μας» τονίζει ο Χαρδαλιάς από το συνέδριο της ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης