«Συγγνώμη» από τον Πούτιν στον Μπένετ για τα σχόλια του Λαβρόφ για τον Χίτλερ

«Συγγνώμη» από τον Πούτιν στον Μπένετ για τα σχόλια του Λαβρόφ για τον Χίτλερ

Σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, η συγγνώμη έγινε δεκτή - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο  Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

bennet-putin1
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ για τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί.

Οι δύο άνδρες είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία στην οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κατάσταση στη Μαριούπολη και τους εγκλωβισμένους αμάχους.

Η αναφορά για τον Λαβρόφ και τα σχόλιά του γίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού. Όπως επισημαίνεται η συγγνώμη έγινε δεκτή από τον Ναφτάλι Μπένετ.



Είναι μια μάλλον σπάνια -αν όχι και πρωτοφανής- ενέργεια από τον Ρώσο ηγέτη που είναι γνωστός για τα αιχμηρά του σχόλια. Εξίσου αιχμηρός, έως και άκομψος, είναι στις εκφράσεις του και ο πολύπειρος Σεργκέι Λαβρόφ.

Κλείσιμο
Ο Μπένετ είναι από τους λίγους ηγέτες που διατηρεί τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο, ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Είχε επισκεφτεί μάλιστα τη Μόσχα τον Μάρτιο, όπου και είχε πολύωρη συνομιλία στο Κρεμλίνο με τον Πούτιν.

Σε συνέντευξή του την 1η Μαΐου στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε ότι «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Τα ανιστόρητα σχόλια εξόργισαν το Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση» ενώ για «ψευδείς και παραληρηματικές δηλώσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για τη βοήθεια της Ουκρανίας

Κινηματογραφική απόδραση κρατούμενου στις φυλακές της Αλαμπάμα με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου - Ψάχνουν αν είχαν ερωτικό δεσμό

Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης