Amazon: Θα βοηθά οικονομικά τις εργαζόμενές της που θα πρέπει να ταξιδέψουν μακριά για να υποβληθούν σε άμβλωση

Amazon: Θα βοηθά οικονομικά τις εργαζόμενές της που θα πρέπει να ταξιδέψουν μακριά για να υποβληθούν σε άμβλωση

H εταιρεία θα καταβάλει έως και 4.000 δολάρια ως αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης και διαμονής ώστε οι υπάλληλοί της να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε απόσταση 160 χιλιομέτρων

amazon__1_
Η Amazon θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης για τους εργαζόμενους της που χρειάζεται να υποβληθούν σε κάποιες μη επείγουσες ιατρικές πράξεις, περιλαμβανομένων των αμβλώσεων, την ώρα που ολοένα και περισσότερες συντηρητικές πολιτείες υιοθετούν νομοθεσίες που περιορίζουν το δικαίωμα αυτό των γυναικών.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου, που διαθέτει περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στις ΗΠΑ, θα καταβάλει έως και 4.000 δολάρια ως αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης και διαμονής ώστε οι υπάλληλοί της να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

Μεταξύ των μη επειγουσών ιατρικών πράξεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι στην Amazon θα λαμβάνουν αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης είναι μεταξύ άλλων, θεραπείες για τον καρκίνο, κατά της παχυσαρκίας, για την αντιμετώπιση γενετικών ανωμαλιών (τους πρώτους 24 μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού), για την ψυχική υγεία αλλά και για την απεξάρτηση.

Από το φθινόπωρο πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους, εσωτερικά ή δημοσίως, στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Η Citigroup είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι εργαζόμενες στην εταιρεία θα λαμβάνουν αποζημίωση στην περίπτωση που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση, διευκρινίζοντας ότι η απόφασή της αποτελεί απάντηση στις νέες νομοθεσίες που υιοθετήθηκαν σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Από την 1 Σεπτεμβρίου 2021 τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στις ΗΠΑ, βάσει της οποίας απαγορεύεται κάθε άμβλωση από τη στιγμή που μπορεί να εντοπιστεί καρδιακός παλμός στο έμβρυο, περίπου στην έκτη εβδομάδα της κύησης.

Έκτοτε έχουν ψηφιστεί σε διάφορες συντηρητικές πολιτείες, όπως η Οκλαχόμα, η Φλόριντα και ο Μισισιπής, νομοσχέδια που επίσης περιορίζουν την πρόσβαση των γυναικών στην άμβλωση.


Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Νίκος Μουτσινάς για Αιδηψό: Δεν αρκεί να σοκαριστούμε, ας το αποδεχτούμε, έχουν γίνει λάθη

Συναγερμός στην ΕΕ για τα τρόφιμα: Προμήθειες 10 ημερών στη Γερμανία και το «Plan B» του Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης