Κορωνοϊός - The Atlantic: Βρισκόμαστε στο μέσο ενός αόρατου πανδημικού κύματος;

Κορωνοϊός - The Atlantic: Βρισκόμαστε στο μέσο ενός αόρατου πανδημικού κύματος;

Το αμερικανικό περιοδικό εστιάζει στα ολοένα και λιγότερα κρούσματα που αναφέρονται στις ΗΠΑ λόγω των ελέγχων που γίνονται στο σπίτι - Η «παγίδα» της ήπιας νόσησης

covid_usa_mask
Όσο η πανδημία προχωρά και οι επικρατoύσες μεταλλάξεις εμφανίζονται πιο ήπιες ως προς τη συμπτωματολογία, ειδικοί τείνουν να μιλούν για τη νέα, την ενδημική φάση του ιού. Τόσο οι εμβολιασμοί όσο και η κυκλοφορία αντιικών χαπιών έχουν οδηγήσει σειρά κυβερνήσεων στην άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, ανάμεσα στα οποία και η κατάργηση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ενώ επικρατεί αισιοδοξία - στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα - για την πορεία του κορωνοϊού, το αμερικανικό περιοδικό ''The Atlantic'' κυκλοφορεί δημοσίευμα με τον εξής τίτλο: «Είμαστε στο μέσο ενός αόρατου κύματος κορωνοϊού;».

Η αρθρογράφος, Γιασμίν Ταγιάγκ, εξηγεί ότι τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος νοσεί από την Covid-19 έχουν αλλάξει. Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί προχωρούν σε self-test στο σπίτι τους, με το θετικό αποτέλεσμα να μην δηλώνεται και τον ακριβή αριθμό κρουσμώτων να μην είναι συνεπώς γνωστός.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάνονται πολλές περιπτώσεις στις ΗΠΑ. Οπότε μήπως βρισκόμαστε στο μέσο ενός αόρατου κύματος;» διερωτάται η αρθρογράφος, η οποία σημειώνει ότι και οι ειδικοί δεν μπορούν με ακρίβεια να πουν τι συμβαίνει.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ενώ στην αρχή της πανδημίας δεν ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν τα κύματα κορωνοϊού, λόγω των ελέγχων PCR και των νοσηλειών, πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Εξηγεί, επίσης, ότι ένα κύμα μπορεί να είναι αόρατο επειδή στα κρούσματα αποτυπώνεται μόνο ο αριθμός των ανθρώπων που βγαίνουν θετικοί, κάτι όμως που είναι διαφορετικό από αυτό που θέλουν να γνωρίζουν οι επιδημιολόγοι που είναι πόσες μολύνσεις αναλογούν στον γενικό πληθυσμό.

Κλείσιμο
Οι αριθμοί, όπως γράφει η αρθρογράφος, γίνονται ολοένα και πιο ασαφείς δεδομένων των περισσότερων τεστ που προμηθεύεται ο κόσμος στο σπίτι του.

Παράλληλα, η μεγάλη εξοικείωση με τον ιό μπορεί να οδηγεί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σειρά κόσμου να αγνοεί τα συμπτώματά του, ενώ αυτοί που έχουν μολυνθεί στο παρελθόν ενδέχεται να παρουσιάζουν τόσο ήπια συμπτώματα που να μην αναγνωρίζουν καν το πρόβλημα της νόσησης.

Ειδήσεις σήμερα

Νίκος Παππάς: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν σχεδιάζει να δημιουργήσει ψευδοκράτος στα εδάφη που κατέλαβε

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ζητώ τη βοήθεια της πολιτείας, ώστε αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μου να μη μείνει μόνο του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης