ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιερουσαλήμ: Νέες βίαιες συγκρούσεις Παλαιστινίων - αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα - Αναφορές για τραυματίες

Ιερουσαλήμ: Νέες βίαιες συγκρούσεις Παλαιστινίων - αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα - Αναφορές για τραυματίες

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν δυο συλλήψεις - Παλαιστίνιοι πέταξαν πυροτεχνήματα και πέτρες στον περίβολο του τεμένους - Απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες αφρού οι αστυνομικοί

israel_astynomia
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών στο τέμενος Αλ Άκσα, σε αυτό που έχει γίνει εβδομαδιαίο φαινόμενο πριν από τις μεσημεριανές προσευχές για ολόκληρο το μήνα του Ραμαζανιού.

Εκατοντάδες νεαροί Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες μέσα στον περίβολο, ενώ ορισμένοι πέταξαν επίσης πέτρες προς το Δυτικό Τείχος και τη γέφυρα Μουγκχραμπί, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, εισήλθε στο συγκρότημα του Όρους του Ναού και, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, απάντησε με δακρυγόνα και σφαίρες αφρού. Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, 42 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.



Ομάδα Παλαιστινίων φέρεται να οχυρώθηκαν στο τέμενος, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προσπαθήσει να σπάσει τις πόρτες. Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν δύο άτομα και ότι σημειώθηκε αποκλιμάκωση πριν από τη μεσημεριανή προσευχή.

Κλείσιμο
Ενόψει της τελευταίας Παρασκευής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού η ισραηλινή αστυνομία είχε αναπτύξει χιλιάδες αστυνομικούς γύρω από το Όρος του Ναού, εν αναμονή των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων πιστών που αναμένεται να προσέλθουν στις προσευχές.

Πηγή: Haaretz


Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάιβ - «Χτυπήσαμε» 114 στόχους ανακοίνωσε η Μόσχα

Σε πάνω από ένα χρόνο θα γίνει η δίκη, δεν υποχωρούμε στο αίτημα αποφυλάκισης, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης