«Καπνός» έγιναν τρία γλυπτά του διάσημου Κινέζου καλλιτέχνη Άι Γουέι Γουέι από γκαλερί του Αμβούργου

«Καπνός» έγιναν τρία γλυπτά του διάσημου Κινέζου καλλιτέχνη Άι Γουέι Γουέι από γκαλερί του Αμβούργου

Τα έργα τέχνης απεικονίζουν το αριστερό χέρι με την άσεμνη χειρονομία - Η κλοπή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας όταν η γκαλερί ήταν ανοιχτή για το κοινό

WEIW_Portrait_
Μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν τρία γυάλινα γλυπτά του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή, Άι Γουέι Γουέι από γκαλερί του Μονάχου.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης εκθέτει τα έργα του σε πολλά μουσεία και γκαλερί εκφράζοντας τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και την αντίληψή για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Ωστόσο, για πρώτη φορά, τρία γυάλινα γλυπτά του, σε διαφορετικά χρώματα, μπήκαν στο «μάτι» αγνώστων με αποτέλεσμα να κλαπούν χωρίς κανείς να το πάρει είδηση.

weiwei


Κλείσιμο
Η έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη, υπό τον τίτλο «Study of Perspective» είχε μεγάλη επιτυχία στη γερμανική γκαλερί. Τα έργα του όμως που έκλεψαν την παράσταση, όπως φάνηκε, ήταν τα γλυπτά σε σχήμα χεριού με το προτεταμένο δάκτυλο.

«Με το γλυπτό που απεικονίζει το αριστερό χέρι με την άσεμνη χειρονομία, ο Άι Γουέι Γουέι υιοθετεί μία αμυντική στάση αμφισβητώντας τα σύμβολα της εξουσίας.

Το χέρι και το δάχτυλο είναι έργα τέχνης από γυαλί Murano», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», αναφερόμενη στα κλοπιμαία.

Oι αρχές του Αμβούργου δεν έχουν εντοπίσει προς το παρόν τον ή τους δράστες που έκλεψαν τα γλυπτά από την γκαλερί «Neuer Wall» στην περιοχή Νόισταντ .

Η κλοπή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας όταν η γκαλερί ήταν ανοιχτή για το κοινό με την αστυνομία του Αμβούργου να έχει ανεβάσει στα social media τη φωτογραφία με τα τρία γλυπτά που έγιναν «καπνός» : ένα κίτρινο, ένα πράσινο κι ένα κόκκινο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Με πέθαναν για δεύτερη φορά», λέει ο Ραϊόλα - Γκάφα των ιταλικών ΜΜΕ

«Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε»: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου

Ο ΟΗΕ «προετοιμάζει μια προσπάθεια απομάκρυνσης» αμάχων από τη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης