Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταδικάζουν τη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταδικάζουν τη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία για την καταστολή των ταραχών μέσα στον περίβολο του τζαμιού Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ

000_328E2X2
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και Ισπανίας καταδίκασαν τη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε κοινή ανακοίνωση, καλώντας όλες τις πλευρές «να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση όπως και να απόσχουν από τη βία και κάθε μορφή πρόκλησης».

Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία για την καταστολή των ταραχών μέσα στον περίβολο του Τζαμιού Αλ-Ακσα της Ιερουσαλήμ νωρίς την Παρασκευή, οι πρώτες σε αυτό το μέρος από την αρχή του Ραμαζανιού και τελευταίο περιστατικό στην πρόσφατη έξαρση της βίας που εγείρει φόβους για ανάφλεξη στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Παράλληλα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γαλλία ζήτησε τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» μετά τις ταραχές και τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.

«Η Γαλλία ζητεί τον σεβασμό και τη διατήρηση του ιστορικού status quo στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ και υπενθυμίζει τον ουσιαστικό ρόλο της Ιορδανίας σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, η Πλατεία των Τζαμιών – ή Όρος του Ναού όπως ονομάζεται από τους Εβραίους – βρίσκεται στην Παλιά Πόλη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακό κατεχόμενο τομέα από το 1967 από το Ισραήλ.

Η Γαλλία επανέλαβε επίσης την «έντονη καταδίκη της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 14 ανθρώπων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης μιας εκ των συμπατριωτών μας».

Κλείσιμο
Από τις 22 Μαρτίου, στο Ισραήλ σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις, οι δύο πρώτες πραγματοποιήθηκαν από Άραβες πολίτες του Ισραήλ που συνδέονταν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και των οποίων οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Δύο άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια της μητρόπολης του Τελ-Αβίβ από Παλαιστίνιους που κατάγονταν από την Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι επιθέσεις αυτές στοίχισαν τη ζωή σε δεκατέσσερις ανθρώπους στο Ισραήλ, εκ των οποίων μια Γαλλοϊσραηλινή.

Επίσης, 22 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων των δραστών, έχουν σκοτωθεί από εκείνη την ημερομηνία σε βιαιότητες, που συνδέονταν κυρίως με «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της Τζωρτζίνας

Μάτι: Εκδόθηκε το βούλευμα, ζητεί ανάκριση για κακούργημα σε βάρος πρώην στελεχών της Πυροσβεστικής

Κορωνοϊός: Άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον ιό με την αναπνοή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης