Φιλιππίνες: Τους 123 έφτασαν οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Μέγκι

Φιλιππίνες: Τους 123 έφτασαν οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Μέγκι

Η Μέγκι ήταν ο πρώτος κυκλώνας της φετινής χρονιάς που έπληξε τις Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 7.600 νησιά το οποίο είναι αντιμέτωπο με 20 τροπικές καταιγίδες ετησίως κατά μέσο όρο

000_9PJ62E
Ο στρατός των Φιλιππίνων δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν την Κυριακή από την τροπική καταιγίδα Μέγκι, λόγω της οποίας προκλήθηκαν τεράστιες κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 123 άνθρωποι.

Η Μέγκι ήταν ο πρώτος κυκλώνας της φετινής χρονιάς που έπληξε τις Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 7.600 νησιά το οποίο είναι αντιμέτωπο με 20 τροπικές καταιγίδες ετησίως κατά μέσο όρο.



Ογδόντα έξι από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο Μπέιμπεϊ, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Λέιτε όπου σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις. Ακόμη 236 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τρεις πνίγηκαν σε διάφορες επαρχίες, ενώ έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. «Οι επιχειρήσεις αναζήτησης, διάσωσης και ανάσυρσης θα συνεχιστούν», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook μια μονάδα του πεζικού του στρατού των Φιλιππίνων που έχει αναπτυχθεί στη Μπέιμπεϊ.
Κλείσιμο
 

Αεροφωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πλαγιές να έχουν καταρρεύσει, θάβοντας φυτείες κοκοφοινίκων και σπίτια στη λάσπη. Σε μια περιοχή οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν πλαστικές βάρκες για να φτάσουν στο σημείο μιας κατολίσθησης.

Η περιφέρεια Καντάγκνος έχει «καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο στρατός στο Facebook. «Σπίτια και περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές, οικογένειες και άτομα αγνοούνται και οι επικοινωνίες είναι ασταθείς», πρόσθετε.
 

Περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διαμένουν σε καταφύγια, ενώ άλλοι 41.000 σε συγγενείς τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.


Ειδήσεις σήμερα:

110 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού σε 16 φωτογραφίες

Κίνα: Τι τρέχει στα αλήθεια στη Σαγκάη - Γιατί είναι τόσο τρομοκρατημένοι οι Κινέζοι

Δολοφονία Καρολάιν: Στο βήμα του μάρτυρα σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε το ζευγάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης