Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνείς οργανισμοί καλούν τη Μόσχα να πάψει να επιτίθεται σε χώρους λατρείας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνείς οργανισμοί καλούν τη Μόσχα να πάψει να επιτίθεται σε χώρους λατρείας

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως περίπου 60 εκκλησίες και χώροι λατρείας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου

ukraine_church
Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ναών και χώρων λατρείας στην Ουκρανία, τόνισαν χθες Τετάρτη ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ).

Στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν, οι δύο διεθνείς οργανισμοί τόνισαν ακόμη πως θρηνούν τα θύματα του πολέμου ενώ στηλίτευσαν το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην ουκρανική επικράτεια από την 24η Φεβρουαρίου.

Οι δύο οργανισμοί, οι οποίοι έχουν σκοπό να προωθήσουν τον ειρηνικό διάλογο, κάλεσαν «τη Ρωσία να σταματήσει την καταστροφή ναών και χώρων λατρείας, που, όπως και οι φόνοι χωρείς διάκριση δεκάδων χιλιάδων αμάχων, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», σύμφωνα με το κείμενο.

«Μας προκαλεί φρίκη η καταστροφή ναών και χώρων λατρείας: εκκλησιών, συναγωγών και τεμενών. Είναι ζωτικής σημασίας για τις ποικίλες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας, ακόμη περισσότερο σε καιρούς κρίσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως περίπου 60 εκκλησίες και χώροι λατρείας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου του 2022 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Survivor: Η αποχώρηση του Νίκου Αντωνόπουλου και οι εκκλήσεις των μπλε που δεν εισακούστηκαν – Δείτε βίντεο

Κερατσίνι: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για ληστείες στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης