Τουλάχιστον 45 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Νότια Αφρική

Τουλάχιστον 45 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Νότια Αφρική

Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ανέφερε αξιωματούχος - Κινητοποίηση του στρατού για απομακρύνσεις εγκλωβισμένων

south_afr_floods2
Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Νότια Αφρική, η ανατολική ακτή της οποίας πλήττεται εδώ και μέρες από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, σε νεότερο απολογισμό τους.

«Περισσότεροι από 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί καθώς συνεχίζουμε να συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε σε νέα του ανακοίνωση εκπρόσωπος του υπουργείου Συνεργασίας της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας,

Ο στρατός κινητοποιήθηκε για να παράσχει αεροπορική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης ανθρώπων από τις εστίες τους. Μαθητές και δάσκαλοι σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη-λιμάνι Ντέρμπαν παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης βρίσκονταν μέχρι το απόγευμα σε εξέλιξη, σημείωσε παράλληλα σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του Κουαζούλου-Νατάλ.



Κλείσιμο
«Είναι ο απόλυτος εφιάλτης, πολλές κατολισθήσεις, θύματα, κτίρια που έχουν καταρρεύσει», σημείωσε επίσης ο Γκάριθ Τζέιμισον, που είναι μέλος σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν «περισσότεροι νεκροί».

Περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές καθώς και περίπου 4.000 αυτοσχέδιες κατοικίες, δήλωσε ο εκλεγμένος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Σιχλέ Ζικάλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές ρεύματος, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.



Στις δημοφιλείς παραλίες του Ντέρμπαν, στον Ινδικό Ωκεανό, υπάρχουν σωροί από συντρίμμια, κλαδιά και πλαστικά μπουκάλια. Η δεξαμενή ενός βυτιοφόρου έχει παρασυρθεί από τα νερά στην παραλία, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Από τους κατοίκους της περιοχής ζητήθηκε να αποφύγουν κάθε μετακίνηση. Αυτοί που διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο παροτρύνθηκαν να υποδεχθούν τους γείτονές τους που ζουν σε χαμηλότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.



Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Ο δήμος του Σαντιάγο ανακοινώνει... δελτίο στο νερό καθώς η ξηρασία στη Χιλή μπαίνει στη 13η χρονιά!

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης