Μεσανατολικό: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στο Ισραήλ - Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Μεσανατολικό: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στο Ισραήλ - Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Στην παράκτια πόλη Ασκελόν, στο νότιο τμήμα της χώρας

israel_police
Η αστυνομία του Ισραήλ σκότωσε σήμερα το πρωί έναν Παλαιστίνιο ο οποίος μόλις είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού στην παράκτια πόλη Ασκελόν, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης.

«Στη διάρκεια επιχείρησης στο Ασκελόν ένας αστυνομικός εντόπισε έναν ύποπτο άνδρα και άρχισε να ελέγχει την ταυτότητά του. Όμως ο άνδρας έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον αστυνομικό ο οποίος απάντησε άμεσα πυροβολώντας εναντίον του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ισραήλ, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης, ένας Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης ήταν κάτοικος της Χεβρώνας, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο συμβάν «τραυματίστηκε ελαφρά» και διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Την Κυριακή οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ σκότωσαν μια Παλαιστίνια η οποία μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο κέντρο της Χεβρώνας, όπου ζουν περίπου 1.000 Εβραίοι έποικοι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταξύ 200.000 Παλαιστινίων.

Η δράστης «εμφανίστηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας συνόρων για να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό», ο οποίος «τραυματίστηκε ελαφρά», είχε επισημάνει η αστυνομία.

Την ίδια ημέρα μια άλλη Παλαιστίνια, χήρα και μητέρα έξι παιδιών, που κατευθυνόταν με «ύποπτο» τρόπο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, προς το μέρος στρατιωτών κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έπεσε νεκρή από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης. Τελικά στην κατοχή της γυναίκας δεν βρέθηκε μαχαίρι ή κάποιο άλλο όπλο.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις της τάξης διεξάγουν στη Δυτική Όχθη επιχειρήσεις, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Απριλίου στο Τελ Αβίβ ένας Παλαιστίνιος από τον καταυλισμό της Τζενίν από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου



Ειδήσεις σήμερα

Χάος στην Κίνα: Τα κρούσματα Covid καλπάζουν, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι Κινέζοι σε απόγνωση

Σοκ από τις καταγγελίες για χημικά στη Μαριούπολη – Tο ρωσικό σχέδιο για διχοτόμηση της χώρας

Οργή για τον Εμμανουήλ στο Survivor: «Η οικογένεια είναι άβατο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης