Γερμανία - Σκάνδαλο με την υπουργό Οικογενείας: Παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν διακοπές ενώ έλεγε πως κάνει τηλεργασία!

Γερμανία - Σκάνδαλο με την υπουργό Οικογενείας: Παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν διακοπές ενώ έλεγε πως κάνει τηλεργασία!

Το «ατόπημα» της Άννε Σπίγκελ ήρθε στο φως από τη Bild -  Γιατί θεωρείται δύσκολο να αντικατασταθεί - Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι πήγε διακοπές μετά τις φονικές πλημμύρες στην εκλογική της περιφέρεια 

043_dpa-pa_220410-99-873363_dpai
Την  παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Οικογένειας υπέβαλλε νωρίτερα τη Δευτέρα η Άννε Σπίγκελ μετά την αποκάλυψη ότι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας - Παλατινάτου, είχε φύγει για διακοπές, ενώ η περιοχή αντιμετώπιζε τις φονικές πλημμύρες. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως παραιτήθηκε επικαλούμενη «πολιτικές πιέσεις», ενώ έγινε η πρώτη υπουργός που αποχωρεί από την κυβέρνηση συνασπισμού. 

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Χόφμαν επεσήμανε πως ο Καγκελάριος Σολτς συγκινήθηκε και επηρεάστηκε προσωπικά, καθώς για εκείνον επρόκειτο, σε ανθρώπινο επίπεδο, για μια πολύ «συγκινητική εμφάνιση» και τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την υπουργό πως «ο Καγκελάριος εκτιμά το έργο της».

Σημειώνεται πως γερμανικά ΜΜΕ τόνιζαν από το πρωί της Δευτέρας ότι η Σπίγκελ δέχθηκε προτροπές από την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ για να παραιτηθεί. Μάλιστα όπως μεταδίδει το Politico θεωρείται δύσκολο να αντικατασταθεί καθώς οι κανόνες των Πρασίνων ορίζουν ότι ο διάδοχός της πρέπει επίσης να είναι γυναίκα και να προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Bild am Sonntag η κυρία Σπίγκελ μετέβη με την οικογένειά της στη νότια Γαλλία, όπου παρέμεινε επί τέσσερις εβδομάδες, ενώ διέκοψε τις διακοπές της μόνο για μία ημέρα, προκειμένου να βρεθεί για λίγες ώρες στο Μάιντς.

Το βράδυ της Κυριακής η Σπίγκελ, φανερά φορτισμένη, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την «λανθασμένη», όπως είπε, εκ των υστέρων, επιλογή της. Σύμφωνα με την ίδια βρισκόταν υπό πίεση, καθώς το 2019 ο σύζυγός της υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ τα τέσσερα μικρά παιδιά της είχαν υποφέρει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Φθάσαμε σε ένα σημείο, όπου η οικογένεια χρειαζόταν διακοπές και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στις υποχρεώσεις μου ως υπουργού και σε αυτές ως συζύγου και μητέρας. Για αυτό το λάθος ζητώ συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι και από τον τόπο των διακοπών της παρέμενε σε επικοινωνία με το υπουργείο της. 

Κλείσιμο
Όμως η Bild am Sonntag αποκάλυψε πως αν και η υπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, στην πραγματικότητα είχε εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό της.

Στο τέλος της δημόσιας απολογίας της, η υπουργός στράφηκε προς τους συνεργάτες της και ρώτησε, εμφανώς αμήχανη: «Σκέφτομαι μήπως πρέπει να προσθέσω κάτι…Τώρα πρέπει κάπως να το κλείσω… Για αυτά τα λάθη ζητώ συγγνώμη», κατέληξε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με την BILD, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας των Πρασίνων, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, πολλά από τα στελέχη του κόμματος εισηγήθηκαν την παραίτηση της κυρίας Σπίγκελ, εκείνη ωστόσο αρνήθηκε και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία.

Την παραίτησή της είχε ζητήσει νωρίτερα ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ενώ ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Στέφαν Μάιερ ζήτησε η κυρία Σπίγκελ να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Ούρσουλα Χάινεν-Έσερ (CDU), η οποία την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε, όταν αποκαλύφθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της στη Μαγιόρκα, λίγες ημέρες μετά τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου.




Ειδήσεις σήμερα:

«Έτοιμοι για τη μεγάλη επίθεση οι Ρώσοι σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» λέει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας


Ψηφιακό το βιβλιάριο υγείας των παιδιών - Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης


Εξετάζεται η χορήγηση τοξικής ουσίας και στην περίπτωση της Μαλένας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης