Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

 Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα και άλλον βαρύ οπλισμό, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες το βράδυ της Δευτέρας

kaduna
Ένοπλοι σκότωσαν 15 στρατιώτες και τραυμάτισαν πολλούς άλλους κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Δευτέρας εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για μια από τις επιθέσεις που εξαπολύουν κατά καιρούς ένοπλες συμμορίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

Οι συμμορίες, που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την κυβέρνηση, έχουν προκαλέσει χάος στη βορειοδυτική Νιγηρία, εξαπολύοντας επιθέσεις σε πόλεις και χωριά – χωρίς να διστάζουν ακόμη και να απαγάγουν μαθητές από σχολεία.

Στρατιωτικός αξιωματούχος από την προαναφερθείσα βάση δήλωσε στο Reuters ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα και άλλον βαρύ οπλισμό, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες το βράδυ της Δευτέρας.



Ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Καντούνα. Άλλοι τέσσερις στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Κλείσιμο


«Δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς», δήλωσε. «Άρπαξαν πολλά όπλα από τη βάση μας», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας στρατιώτης από τη βάση της Καντούνα ανέφερε επίσης ότι τρία οχήματα καταστράφηκαν και ότι εκλάπη οπλισμός.

Ο στρατός της Νιγηρίας μάχεται ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα: στο βορειοανατολικό τμήμα προσπαθεί να καταστείλει μια ισλαμιστική εξέγερση, ενώ στο βορειοδυτικό τμήμα συγκρούεται με ένοπλες συμμορίες.


Ειδήσεις σήμερα

«Η συμβίωση με τον ιό δεν θα είναι εύκολη», λέει ο Πρασσάς - Τι θα γίνει με την 4η δόση

Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - Γιατί είναι «κόκκινο πανί» στις φυλακές, θα προαυλίζεται μόνη

Η «μουντή» καλημέρα στο συγκλονιστικό σκίτσο του Αρκά για τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης