Πόλεμος στην Ουκρανία: Για το Κρεμλίνο, είναι «αδύνατον» να απομονωθεί με κυρώσεις η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για το Κρεμλίνο, είναι «αδύνατον» να απομονωθεί με κυρώσεις η Ρωσία

O  Πούτιν «ουδέποτε αρνήθηκε να συναντηθεί» με τον  Ζελένσκι για να εξευρεθεί λύση και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Dmitri_Peskov
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε χθες Κυριακή «αδύνατον» να απομονωθεί η Ρωσία στον σύγχρονο κόσμο, παρότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων άνευ προηγουμένου εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία.

«Δεν μπορεί να υπάρξει απομόνωση της Ρωσίας, είναι τεχνολογικά αδύνατον στον σύγχρονο κόσμο», έκρινε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδόθηκαν από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η Ρωσία είναι μεγαλύτερη (σ.σ. σε έκταση) από την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν σταματούν να πολλαπλασιάζονται από την έναρξη αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

«Όμως, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να κάνουμε διάλογο, είτε το θέλουν πέραν του Ατλαντικού είτε όχι», εκτίμησε ο κ. Πεσκόφ.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «ουδέποτε αρνήθηκε να συναντηθεί» με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να εξευρεθεί λύση και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
«Υποθετικά, μια τέτοια συνάντηση παραμένει πιθανή», πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, επιμένοντας ωστόσο ότι η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προηγουμένως να έχουν καταρτίσει «συγκεκριμένη» συμφωνία, που θα επιτρέψει την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

«Όχι κάποιες ιδέες, αλλά γραπτό, συγκεκριμένο κείμενο», επανέλαβε.

Ο ρώσος επικεφαλής διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι έκρινε άλλωστε νωρίτερα χθες πως είναι για την ώρα πολύ νωρίς ακόμη για να οργανωθεί συνάντηση των κ.κ. Πούτιν και Ζελένσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που δεν υπήρχε στο «Παίδων» και η σπιτονοικοκυρά

Ουγγαρία: Επανεξελέγη ο Βίκτορ Όρμπαν και στη νικητήρια ομιλία του αποκάλεσε «αντίπαλο» τον Ζελένσκι


Survivor: Στον τάκο ο… βρεγμένος Κωνσταντίνος Εμμανουήλ και ο «τσαμπουκάς» που... πάγωσε τους μπλε – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης